DF Danilovgrad: Gradonačelnica Zorica da podnese ostavku

0

Umjesto da predsjednica opštine Danilovgrad Zorica Kovačević podnese ostavku, da se raspišu vanredni lokalni izbori, ona se latila potpisivanja ugovora o radu i protekcionaškog zapošljavanja “u neograničenom količinama.” Valjda u želji da, po prvi put u svojoj dugogodišnjoj političkoj karijeri, ispuni obećanja, koja je olako dala biračima, g-đa Kovačević je odlučila da što više optereti ionako prepunjenu opštinsku administriciju, bez obzira na kriterijume, specifikacije i slobodna radna mjesta. Naravno da iza tog njenog poduhvata stoji neodgovornost, ali i osvetoljubivost, tj. potreba da novoj vlasti na svaki način oteža posao, i da prezaduženu opštinsku kasu ostavi u što gorem stanju.

Obavještavamo predsjednicu opštine Zoricu Kovačević, da je nakon proteklih izbora izgubila legitimitet da pokriva bilo koju poziciju i obnaša bilo koju funkciju u Opštini.

Podsjećamo da je opozicija ostvarila ubjedljivu pobjedu, od gotovo 1300 glasova više u odnosu na DPS i sve koalicione mu partnere, što je ogromna razlika uzimajući u obzir ukupan broj birača u Danilovgradu.

Partijska asfaltiranja, bezočna kupovina ličnih karata, veliki broj „fantom“ birača, ciljana raspodjela socijalnih i drugih „davanja“, otvorene prijetnje funkcionerima, članovima i simpatizerima naše koalicije, vrijeđanja i hapšenja vjerskih dostojanstvenika, omladine, pa čak i djece, pokušaji zastrašivanja građana – sve to nije pomoglo režimu, ni na lokalnom, ni državnom nivou, da ostvari rezultat koji je projektovao, već je, naprotiv, doživio totalni debakl.

Otuda g-đu Kovačević upozoravamo da promptno prestane sa nelegalnim zapošljavanjima i rasipanjem lokalnog budžeta, jer će se svi neutemeljeni ugovori i sve nelegalno donijete odluke naći na udaru zakona.

Takođe je pozivamo da što prije podnese ostavku, i usmjeri svoju energiju u pravcu planiranja penzionerskih dana, jer se trenutak njene smjene sasvim približio, a ne da proklinje novu vlast, Srbe, Albance, i sve redom, zato što DPS i Kumrovec neće više upravljati Crnom Gorom.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.