DF: Da ste poštovali zakon ne bi na čelu tima protiv virusa bio stručnjak za krtolu!

0

Umjesto da se posveti aktivnostima na suzbijanju pandemije Korona virusa, Vlada Crne Gore je nastavila sa tviter obmanama pravdajući uvođenje policijskog časa i neformalne diktature, smatraju u DF-u.

“Dosad donesene uredbe i mjere od strane NKT mogle su biti proglašene i sprovedene samo ako je u Skupštini izglasano vanredno stanje. Sve drugo je brutalno gaženje Ustava i zakona, i to premijer Duško Marković veoma dobro zna, zato nas i upućuje da se žalimo njihovim partijskim sudovima, na kojima će sudije kojima je Vlada dodijelila stanove i bespovratne kredite, svaku od ovih uredbi i mjera proglasiti ustavnim.

Da su poštovali Zakon o zaštiti stanovništva prvo na čelu NKT ne bi mogao da bude Milutin Simović čija je uža specijalnost vađenje krtole prije kiše i koji sad odlučuje o zdravlju svih građana.

Zatim je trebalo u skladu sa članom 7 pomenutog zakona da se proglase ugrožena i zaražena područja i epidemija zarazne bolesti od većeg epidemiološkog značaja, a ne kao što su proglasili epidemiju zarazne bolesti Covidom 19. Da su sve ovo uradili stekli bi se uslovi da predsjednik države Skupštini predloži uvođenje vanrednog stanja pozivajući se na član 25 Ustava jer se ove zabrane i ograničenja odnose na čitavu državu, ili da to uradi Savjet odbrane ukoliko se poslanici ne mogu okupiti, a da Skupština naknadno verfikuje taj akt.

Tek nakon ovih radnji moguće je sprovoditi sve ove uredbe i mjere NKT koje se bezuspješno sprovode već tri nedjelje. DF nema namjeru da ćuti na bezočno prikrivanje stvarne zdravstvene situacije i vrlo izvjesnog ekonomsko socijalnog kolapsa koji nas očekuje, niti će po crnogorskim sudovima dokazivati ono što je vidljivo golim okom: da je Milo Đukanović legalizovao otvorenu diktaturu.

Zato postavljamo pitanje građanima Crne Gore:

– Je li vanredno stanje ako vam je ograničeno kretanje radnim danima od 19-05 h i vikendom od 13-05 h;

– Je li vanredno stanje ako vam je zabranjen odlazak u druge crnogorske gradove?;

– Je li vanredno stanje ako je zabranjeno da se u automobilima voze više od dva lica?

– Je li vanredno stanje ako je zabranjeno okupljanje dva ili više lica na javnim mjestima?;

– Je li vanredno stanje ako imamo 88 respiratora a ukupno 105 oboljelih od kojih su dva sa smrtnim ishodom?;

– Je li vanredno stanje ako se oboljeli liječe u svojim kućama a ne u bolnicama kako to i predviđa zakon koji Vlada namjerno pogrešno tumači?;

– Je li vanredno stanje ako su zbog nedostatka adekvatne medicinske zaštite šest doktora i četiri medicinske sestre oboljele, dok se 237 zdravstvenih radnika nalazi u izolaciji ili karantinu?;

– Je li vanredno stanje ako je Vlada molila NATO za: 4000 peškira, 2000 posteljina, 1000 kreveta s dušecima, 5 000 000 hirurških maski, 11 000 sredstava za pranje ruku, 11 000 litara alkohola, 3 433 termometra, dva defibrilatora, 50 EKG aparata, 200 boca s kiseonikom, 20 respiratora…?;

Ako ove činjenice nisu dovoljne da se proglasi vanredno stanje, onda je jasno da smo svi mi postali pokusni kunići u laboratoriji Mila Đukanovića, i da nas tek u narednim danima očekuje pandemija diktature, neizvjesnosti i obmana.

Ali DF sigurno neće odustati od principijelnog ukazivanja na očigledne nedostatke i propuste države u borbi protiv pandemije Covid 19, niti će dozvoliti da bilo ko frizira stvarnost tragikomičnim tviter objavama i konferencijama za štampu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.