DF Budva poručio Demokratama: Ne radite ono što radi DPS, prestanite sa pritiscima na koalicione partnere

0

Povodom neprofesionalnog, neprihvatljivog i nedopustivog pritiska na glavnu i odgovornu urednicu TV Budva Ivu Bajković od strane upravnih organa ovog javnog servisa i snimaka koji o tome nedvosmisleno svjedoče, saopštavamo da sloboda medija kao i sloboda govora za Demokratski front predstavljaju osnovne i neotuđive slobode bez kojeg nema demokratske zajednice i istinskog napretka društva.

“Zato je ono što se proteklih dana i sedmica odvija u lokalnom javnom emiteru znak da oni koji su se prihvatili javnih funkcija ne razumiju osnovne principe slobodnog izvještavanja i izražavanja i da misle da televizija treba da bude partijski bič, a ne javni servis.

Ivu Bajković je na mjesto v.d. urednice TV Budva preporučilo iskustvo i profesionalizam koji je uvijek pokazivala u svom radu. Njeni lični stavovi i objave na društvenim mrežama su njena privatna stvar, prostor njene slobode i odgovornosti, i zato ne smiju podlijegati ničijim partijskim i političkim sudovima. Koristeći bestijalnost režima koji protiv Ive vodi sudski postupak Savjet ove ustanove, instruisan od partijskih vrhuški, raspisuje konkurs s ciljem da joj onemogući pravo na rad i ućutka je za neposlušnost i riječi kritike koju ne mogu da prihvate.

Neprijatno smo iznenađeni činjenicom da se na ovaj način, zbog ličnih animoziteta neko obračunava sa profesionalcem koji je podigao standarde ali i prepoznatljivost programa televizije Budva. Posebno zato što ovakav način partijskih obračuna veoma podsjeća na praksu DPS od koje odlučno želimo da se distanciramo i koju ne smijemo ponoviti jer je to model protiv kojeg smo se borili.

Nije prvi put da Demokrate preko upravnih i savjetodavnih organa vrše politički pritisak na ustanove grada Budve: “Muzeji i galerije”, “Dnevni centar”, ali i na druge organe uprave.
Dužni smo kao odgovorni ljudi da pozovemo naše koalicione partnere da prestanu sa lošom i potpuno neprihvatljivom praksom partokratije. Posebno je indikativno što se ova praksa dešava dok traju veličanstvene litije širom Crne Gore. Zahtijevamo od kolege koji vrše partijske čistke u budvanskim preduzećima i institucijama, da hitno prestanu sa praksom koju su naslijedili od DPS-a, inače ćemo biti dužni da preispitamo poštovanje principa na kojima počiva naša koalcija jer građani to sigurno nisu očekivali od nas kada su nam ukazali povjerenje, stoji u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.