DF Budva odgovorio Krapoviću: Blatite koalicione partnere da se vratite na vlast, nećemo dozvoliti da DPS preuzme grad

0

Poštovani gospodine Krapoviću, Vaše saopštenje potvrđuje onu staru „bitno je ko govori“. Kako i što govorite, prosudiće javnost. Toj javnosti, gospodine Krapoviću, moraćete da objasnite kako ste dvije godine bili na vlasti zahvaljujući ljudima „iz građevinskog lobija“, kako Vam tad nije smetalo da imate podršku, kako sami govorite, lažno ugroženih Srba, jeste li samo zbog vlasti ćutali, saopšteno je iz DF-a Budva.

“Nipodaštavanje borbe za jednaka prava jedne nacionalne zajednice i nekog ko se za njih pošteno zalaže moraćete da objasnite svojim glasačima. Javnosti biste mogli da objasnite i zašto na lokalnom internet portalu koristite sliku iz predsjedničkog kabineta iako već pola godine niste predsjednik opštine. Da li Vas je toliko opila vlast da ne znate da na takve fotografije dok niste na funkciji nemate pravo? Svaka je zavisnost loša, a zavisnost o vlast je najgora. To je boljka koju, izgleda, dijelite sa prapartijom iz koje ste nastali. I taman kad smo mislili da je dotakla dno, podmornica nevaspitanja i drskosti tone još dublje. Dvije godine smo Vaše uspjehe gledali kao svoje. Sad je svima jasno ko izdaje opoziciju i ko bi htio da profitira od podjela, ko je reditelj farse po “kotorskom scenariju”. A čija je pobjeda, o tome će građani. Opozicija u Budvi Vašim djelovanjem gubi kredibilitet, i ako to rezultira povratkom na vlast onih koji su zaslužni za devastaciju grada, bićete odgovorni upravo Vi, stoji u saopštenju.

Pozvali su Krapovića da pročita još jednom urbanističko-tehničke uslove i predlog idejnog rješenja, kad već to nije uradio u toku mandata.

“Investitor predlaže 0,55 indeks zauzetosti (Izauz.) iako mu UTU omogućava 0,64, i indeks izgrađenosti (Iizgrađ.) 4,43 iako mu UTU daje 4,44. Uostalom, zašto ste branili gradskoj arhitektici da se izjasni o idejnom rješenju? Zašto, gospodine Krapoviću, niste pokrenuli ranije skupštinsku raspravu, predložili skupštini odluku, obavijestili medije, pozvali nadležne institucije? Niste umjeli da riješite problem? Ili, možda, zato da bi danas politički profitirali od „vrućeg krompira“ predatog gospodinu Careviću? Nažalost, iz toga postaje jasno je da su Vam politički poeni ispred interesa grada koji ste „do juče“ vodili, a partija ispred sugrađana. Da Vam je koalicija u kojoj smo zajednički samo sredstvo za ostvarenje ličnih ambicija i partijskih programa, a ne način da odgovorno vodimo grad. Da medije vidite kao partijske megafone, a ne kao korektor vlasti. Generacijska razlika između gospodina Carevića i Vas je očigledna. Kućno vaspitanje i primjeren rječnik su ono što vas, uprkos zajedničkom koalicionom poduhvatu, duboko dijeli. Mi Vam nećemo odgovorati istim manirom, vjerujemo ni gospodin Carević, ali ćemo kao mladom i perspektivnom čovjeku dati kolegijalni savjet. Ambicija da opet budete prvi čovjek grada je razumljiva, iako ne opravdava sredstva koja u to ime koristite. Bolje je, međutim, da svoju energiju usmjerite ka dobroj i konstruktivnoj kritici rada izvršne vlasti i doprineste da ova vlast potraje i obavi sve ono što smo zajedno obećali građanima, piše u saopštenju.

Ako ima nesuglasica imamo i koalicione sastanke, i skupštinsku salu i kabinet da o njima govorimo.

“Na način koji je primjeren. U suprotnom, bojimo se, građani će Vaše motive i psihološki profil “pogrešno” razumjeti, a Vi zauvjek ostati bivši predsjednik opštine. Uprkos tome što ste na krajnje nekorektan i manipulativan način pokušali da medijskim napadima nanesete štetu i stetknete po neki politički poen, DF će nastaviti da djeluje u najboljem interesu grada i grđana koji su jasno pokazali da ne žele da Budva padne u ruke onih koji su je ekonomski, moralno i u svakom smislu devastirali. Ovim završavamo svaku vrstu javne polemike koju ste inicirali, a u narednom periodu ćemo se “pogledati u očima” po ovoj i mnogim drugim temama”, zaključuje se u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.