DF Budva: DPS je naš politički neprijatelj na državnom i lokalnom nivou

1

Jučerašnja press konferencija Demokrata, Crnogorske i Ure, predstavlja providan pokušaj da se u Budvi proglasi vanredno političko stanje i stvori atmosfera krize vlasti, što Demokratski front nikako neće dozvoliti, saopšteno je iz DF-a.

“Bez obzira na nesuglasici koje prirodno postoje u svakoj koaliciji, smatramo da održavanje vlasti u budvanskoj opštini nema alternativu. U našoj politici nema zakulisnih radnji i skrivenih namjere, pa su sve insinuacije o održavanju tajnih sastanaka i pregovora obična priča bez osnova i politička spinovanja zarad sticanja jeftinih političkih poena. Očigledno je da rejting koji predsjednik opštine Budva uživa ne samo u domaćoj već i u međunarodnoj javnosti smeta koalicionim partnerima jer uspjehe sadašnje administracije ne doživljavaju kao svoje”, stoji u saopštenju.

Predsjednik Carević nema nikakvu potrebu da se tajno sastaje sa Đukanovićem, Markovićem, ili bilo kim iz DPS-a.

“Ovo posebno iz razloga što je DPS naš najveći politički neprijatelj na državnom i lokalnom nivou. Sastanci na kojima je gospodin Carević prisustvoao u svojstvu predsjednika Opštine Budva su isključivo službenog karaktera i temelje se na zakonskom osnovu o međusobnoj saradnji između državnih i lokalnih organa, a sve u interese građana Budve. Želimo da podsjetimo da se vlast u Budvi održala zahvaljujući gospodinu Careviću i DF-u, prvenstveno zbog toga što je upravo on uveo Crnogorsku u vlast i dodijelio im mjesta koja po koalicionom sporazumu pripadaju DF-u. Iako su Demokrate bile energično protiv uvođenja Crnogorske u vlast i saopštili da DF i Carević preuzimaju apsolutnu odgovornost za njih, danas vidimo da postoji saglasje između dva politička subjekta koja su govorila da nikada neće jedni sa drugima”, navodi se u saopštenju.

Bojimo se samo da se istima ne priviđa DPS-a u tuđem dvorištu a da se on zapravo nalazi u njihovom.

“Naš cilj je da sačuvamo vlast u Budvi i pokažemo čitavoj crnogorskoj javnosti da je promjena vlasti poželjna u svakom smislu i da su građani na izborima 2016. godine ispravno odlučili kada su nam zajednički ukazali povjerenje. Prepoznajući matricu koja je proizvela političku krizu u Kotoru, sigurno nećemo dozvoliti da se atmosfera političke nestabilnosti preseli u Budvu kako bi se omogućilo DPS-u i organizovanom kriminalu da ponovo zavladaju Budvom na štetu velike većine građana. DF jasno poručuje da neće biti partner u priči onima koji prizivaju skraćenje mandata i preispitivanje povjerenja a građanima Budve obećavamo da nećemo dozvoliti prekrajanje njihove izborne volje jer je za nas to imperartiv u političkom djelovanju. Za razliku od naših koalicionih partnera u Kotoru, DF se nikada neće obratiti Markoviću ili bilo kom visokom funkcioneru DPS-a sa molbom da mu se produži mandat još koji dan već ćemo odgovorno i dostojanstveno upravljati gradom dok god uživamo podršku naših građana”, stoji u saopštenju.

1 Comment
  1. Putin komentariše

    Pa sto je onda rekao da se sastao ? Micite toga primitivnog neandertalca ako mislite da ova, nazovi koalicija opstane !

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.