DF: Bili smo žrtve korumpiranog tužilaštva, sad se dokazuje da smo govorili istinu

DF: Bili smo žrtve korumpiranog tužilaštva, sad se dokazuje da smo govorili istinu

Lider Nove srpske demokratije i jedan od lidera DF-a Andrija Mandić pozvao je danas Vrhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića i Specijalnog tužioca Milivoja Katnića da podnesu ostavke zbog snimaka koje je juče objavio odbjegli biznismen i vlasnik Atlas grupe Duško Knežević.

“Mi smo najveće žrtve zloupotrebe tužilačke funkcije. To što smo žrtve ne znači da sad likujemo samo želimo da se utvrdi istina. Pozivamo Vrhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića i Specijalnog tužioca Milivoja Katnića da podnesu ostavke jer bi to značilo ozdravljenje sistema koji je donosio pogrešne odluke u prošlosti”, rekao je Mandić na današnjoj konferenciji za medije DF-a.

On je kazao da će ako ne dobiju ostavke u skorije vrijeme, pokrenuti postupke da dođu do istine.

“Siguran sam da će se u narednom periodu pojaviti niz dokaza koji će ukazati šta se sve radi u Crnoj Gori”, rekao je Mandić.

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević rekao je da je ono što se ovih dana dešava dokaz da je tužilaštvo leglo kriminala.

“Braća Đukanović su postavili Stankovića i Katnića da bi se obračunali sa DF-om i da bi prikrili kriminalne radnje prve familije”, rekao je Medojević.

Lider DNP-a Milan Knežević, saopštio je da Katnić želi da dođe na mjesto Ivice Stankovića.

“Onaj koji je danas branio Ivicu Stankovića je najsrećniji što se ovo dešava sa Ivicom Stankovićem, jer on želi da dođe na mjesto Vrhovnog državnog tužioca. Oni su jutros napisali naredbu za proširenje istrage na Nenada Vujoševića a drže ga pod mjerama tajnog nadzora više od godinu. Mi svi treba da se zabrinemo o ovome što radi Katnić”, rekao je Knežević.

On je ponudio Katniću, Stankoviću i Lidiji Vukčević da idu svi na poligraf da odgovaraju da li im je Vukčević dao pare, a on da odgovara da li je upoznao Šišmakova i Popova.

“Pa da vidimo ko laže. Evo ako se ispostavi da lažemo mi ćemo odgovarati za njihova nepočinstva”, rekao je Knežević.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *