DF: Beba Popović oformio medijski tim za odbranu Mila Đukanovića, da napada političke protivnike

0

Da je Demokratski front potpuno u pravu kad razobličava ulogu nekadašnjeg direktora Biroa za komunikacije Vlade Srbije Vladimira-Bebe Popovića u očuvanju kriminogenog režima Mila Đukanovića i njegovih tekovina, ukazuju i nova saznanja prema kojima je Popović u proteklom periodu za potrebe Đukanovića i njegovog ostanka na vlasti oformio nezvaničan medijski tim, zadužen za plasiranje najcrnje propagande protiv Đukanovićevih protivnika.

“Na taj način, Popović, poput kakvog Gebelsa u Đukanovićevom diktatorskom bunkeru, zajedno sa svojim saradnicima predstavlja svojevrstan medijski pipak kriminogene hobotnice koju je Đukanović stvorio tokom svoje višedecenijske vladavine Crnom Gorom.

Kada smo kod članova pomenutog medijskog tima, kojim Popović rukovodi „iz sjenke“, trudeći se da se što manje direktno eksponira, vodeću ulogu ima njegova supruga Katarina Spasić Popović, koja po osnovu angažovanja u ovom timu često putuje iz Beča, gdje je stacionirana, u Podgoricu. Osim nje, tu je i Ivana Jeremić, koja je svojevremeno naslijedila Popovića na čelu Biroa za komunikacije srpske Vlade. Njih dvije, po Bebinim instrukcijama, a posredstvom „podobnih“ crnogorskih medija, plasiraju bombastične navode o srpsko-ruskoj zavjeri čiji je cilj rušenje Đukanovićevog režima, nastojeći da u taj kontekst stave i stotine hiljada građana Crne Gore koji mirnim šetnjama, litijama i molebanima već nedjeljama izražavaju protest protiv nakaradnog tzv. Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Takođe, vrše i selekciju „mladih nada“ iz redova Demokratske partije socijalista (DPS), koje, uz njihovo sufliranje, dalje razrađuju navedene teze. Naravno, ovaj mehanizam, prema Đukanovićevom nalogu, funkcioniše u strogoj tajnosti, sve kako bi se tezama koje se kreiraju u kuhinji „lakirane bubašvabe“ (kako je pokojni Aleksandar Tijanić sa pravom prozvao Popovića) i njene menažerije dao privid autentičnosti i spontanosti.

Međutim, ono što je posebno zanimljivo u cijeloj priči, a što pokazuje do kojih granica ide nemoral Popovića i ljudi iz njegovog najbližeg okruženja, jesu saznanja da su ne samo Jeremićeva, već i Katarina Spasić Popović, Đukanovićeve medijske „amazonke“, uprkos (a možda zapravo i zahvaljujući) bliskosti Đukanovića i Popovića.

Na sreću, građani Crne Gore, a što se da vidjeti iz brojnosti litija i molebana, iz dana u dan postaju sve svjesniji pipaka kojima ih steže Đukanovićeva hobotnica, uključujući i onaj medijski, koji je lično kreirao Beba Popović. Imajući to u vidu, može se sa pravom pretpostaviti da neće još mnogo vode proteći Moračom do trenutka kada odluče da te pipke posjeku, i ostave ih da trunu na smetlištu istorije. Kao i što smo obećali, DF će narednih dana nastaviti sa isušivanjem ovog kriminalno medijskog taloga, u kojem Beba Popović poput štetočine krokodila, mora ostati na suvom da se bespomoćno batrga u mreži pravosudnih institucija, stoji u saopštenju DF-a.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.