DF: Ako kurir Neno Vujošević prizna krivicu, onda je istina da je nosio novac Ivici Stankoviću

1

Izjava Borivoja Borovića advokata Nenada Nena Vujoševića da će njegov branjenik najvjerovatnije sklopiti sporazum o krivici po kojem bi trebalo da bude osuđen na sedam mjeseci zatvora predstavlja posljednji stepen zastiđa crnogorskog pravosuđa, saopšteno je iz DF-a.

”Ako je ova informacija tačna, onda je kurir Neno Vujošević, nekadašnji sekretar u VDT – u, priznanjem krivice, potvrdio da je u telefonskim razgovorima s profesorom Duškom Kneževićem govorio istinu, i da je Ivica Stanković preko svog sekretara sve vrijeme  reketirao ovog NATO tajkuna.

DF nema dilemu da eventualnim sporazumom o krivici SDT – a i Nenada Vujoševića, automatski mora biti podignuta optužnica protiv Ivice Stankovića, Alekse Stankovića, Nikole Boričića, Milivoja Katnića i Lidije Vukčević, jer su u produženom trajanju, a shodno članu 416 Krivičnog Zakonikazlupotrebljavajući službeni položaj i ovlašćenja, prekoračenjem granica svog službenog ovlašćenja ili nevršenjem svoje službene dužnosti pribavili sebi ili drugom korist, nanoseći štetu i povređujući prava drugog, u ovom slučaju Duška Kneževića, stoji u saopštenju.

Propisana kazna za ovo krivično djelo je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina, ali pošto su učinioci ovog krivičnog djela pribavili imovinski korist koja prelazi iznos od trideset hiljada evra, onda će se učinilac kazniti zatvorom od dvije do dvanaest godina zatvora.

Pošto profesor Duško Knežević u presretnutim telefonskim razgovorima tvrdi da ga je Ivica Stanković „koštao“ preko 100 hiljada evra, što i sam Vujošević ne negira, onda je jasno da aktuleni vršilac dužnosti VDT – a mora odgovarati i biti adekvatno presuđen u skladu sa stavom 3 člana 416 KZ Crne Gore. Ostali iz SDT – a i ODT – a : Milivoje Katnić, Lidija Vukčević, Nikola Boričić i Aleksa Stanković, čim Neno Vujošević sklopi sporazum o krivici, najmanje moraju odgovarati za krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela u skladu  sa članom 387 KZ Crne Gore, a svi zajedno za stvaranje kriminalne organizacije u skladu sa članom 401 i 401a. 

Naravno, da kojim slučajem imamo nezavisan Tužilački savjet ova najava sklapanja sporazuma o krivici sa Nenom Vujoševićem, bila bi dovoljan razlog da se pokrene incijativa za smjenu Ivice Stankovića i suspenziju tužilaca Katnića, Vukčevićeve i Boričića. Ali kao što zna čitava Crna Gora, mi nemamo Tužilački savjet, jer nemamo tužilaštvo, kao što nemamo ni Sudski savjet, a samim tim ni sudove. A pošto jedno isključuje drugo, divno je čudo što su nam ostali sporazumi o krivici. Ali naš narod bi rekao: „bolje išta nego ništa.“, stoji u saopštenju.

1 Comment
  1. Milan komentariše

    A nenu je do kucka da ne pati ne bi on ljudina je to.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.