Detaljna kontrola potvrda, vraćeno oko 50 osoba

0

Oko 50 osoba vraćeno je prethodnih dana u mjesto prebivališta jer kod sebe nijesu imali odgovarajuće potvrde na putu Danilovgrad-Podgorica, kazala je Sanja Šćepanović iz Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad. Ona je istakla da zbog pojačanih kontrola u toj opštini, kao i Podgorici i Nikšiću prolazak preko alternativnih puteva bez potrebnog dokumenta je nemoguć.

Juče su vozila na putu Podgorica- Danilovgrad u koloni stajala i do sat i po. Šćepanović objašnjava da stupanjem na snagu novih mjera službenici Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad kontrolišu sve učesnike u saobraćaju kako na ulazu, tako i na izlazu iz grada i iz tog razloga su se stvarale kolone vozila i dolazilo je do zastoja u saobraćaju.

“Prethodnih dana bilo je oko 50 lica koja nijesu imala odgovarajuće potvrde i sva ta lica su vraćena u mjesto prebivališta, odnosno, nije im dozvoljen  izlaz, ulaz u grad“, kazala je Šćepanović u Jutarnjem programu TVCG.

Bez obzira što Danilovgrad nije zaključan, ona objašnjava da građani koji  izlaze iz tog grada moraju imati odgovarajuće potvrde, jer bez njih ne ostvaruju pravo da se kreću u međugradskom saobraćaju.

“U Spužu se nalazi jedan punkt,  u opštinama Podgorica i Nikšić postoje dva punkta tako da je prelazak preko alternativnih puteva smanjen, odnosno isključen“, kazala je ona.

Istakla je da osobe koje vrše ljekarske preglede moraju imati uput izabranog ljekara i sa tim papirom mogu ući u Danilovgrad i izaći iz Opštine.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.