Detalji o svjedoku saradniku Vlatku Rašoviću: Razotkrio Miga Stijepovića, prenosio Kneževićeve poruke i novac Milu, saradjivao sa FBI!

Detalji o svjedoku saradniku Vlatku Rašoviću: Razotkrio Miga Stijepovića, prenosio Kneževićeve poruke i novac Milu, saradjivao sa FBI!

Podgoričanin Vlatko Baja Rašović, koji je sada svjedok saradnik u predmetu proriv Duška Kneževića bio je godinama veza između tog biznismena i ljudi iz okruženja Mila Đukanovića. On je bio čovjek za specijalne zadatke Kneževića za nošenje novca, povjerljivih dokumenata i poruka koje su stizale sa inostranih adresa za prvog čovjeka Crne Gore i DPS-a. Takođe, on je prenosio i skupocjene slike koje je Knežević poklanjao Đukanoviću. Rašovića je, kako saznajemo, kod Kneževića zaposlio Ljubiša Mijatović, u to vrijeme šef obezbjeđenja Mila Đukanovića.

Prema našim saznanjima, Rašovića je svojevremeno nagradio i FBI jer je uspio, tokom devedesetih godina, da bezbjedno izvuče šefa CIA za Balkan, iz ratnog žarišta između BiH i Crne Gore i on od tada važi za američkog čovjeka koji je održavao veze sa američkim obavještajcima. Tada je i nagrađen specijalnim priznanjem, a dobijao je i poklone od američke Vlade.

Rašović je najzaslužniji što je razotkrivena afera Koverta, jer je on na prvom saslušanju u Specijalnom policijskom odjeljenju otkrio da je novac u Atlas banci mijenjan za Miga Stijepovića i DPS, a ne za DF. On je tada razotkrio prevaru koju je spremalo tužilaštvo da se lažno optuži DF za pranje novca koji je ustvari bio novac DPS-a.

Očigledno da je Rašović godinama unazad bio pod velikim pritiskom da promijeni taj iskaz i da više ne pominje DPS i Stijepovića, kako bi tužilaštvo zatvorilo taj slučaj. Jasno je, da je Rašović pod pritiskom postao svjedok saradnik, a ostaje da se vidi da li će sada promijeniti svoj iskaz u odnosu na Stijepovića u koga je odmah po hapšenju uperio prat sumnje da su konvertovani dolari njegovi. Izvjesno je sa je to bil inicijalna kapisla za nadležne da pritisnu Rašovića, da promijeni iskaz, a da dobije povoljnosti u drugom predmetu i da tako spasi sebe i DPS.

Prema našim saznanjima, Rašović je u pratnji policije prisustvovao pretresima kuča Duška Kneževića prije nekoliko noći.

Rašovića je u MUP regrutovao sada pokojni Vukašin Maraš i prošao je specijalnu obuku u FBI Akademiji.

Nakon toga, bio je vozač Andrije Jovićevića, tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova. Kada je Jovićević smijenjen, po kazni je Rašović poslat da radi kao policajac na Žabljaku. Tada ga je tadašnji šef obezbjeđenja Mila Đukanovića, Ljubiša Mijatović, zaposlio u Atlas Grupu kod Duška Kneževića, kao vozača. Od tada Rašović je bio veza između Kneževića i Đukanovića, čijem obezbjeđenju je prenosio poruke za šefa.

 

Related posts

1 Comment

  1. aooo

    kao po obicaju sve izmisljotina do izmisljotine. Sve ove ljude znam i nista nije istina. Najace je se kaze izvori kzu

    Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *