Deset likvidacija u obračunu dva klana (FOTO): Ubice u Podgorici siju smrt!

0

Kada je 15. februara 2014. godine, u Bloku pet, u Podgorici, nedaleko od vrtića, ekslodiralo blindirano vozilo Milana Vujotića, niko nije mogao ni da sluti da će taj događaj pokrenuti lavinu surovih likvidacija koje traju i dan danas. Za nešto više od pet godina, koliko traje sukob “škaljaraca” i “kavčana”, život je izgubilo preko 40 osoba koje su bile bliske sa tim grupacijama.

Samo u Podgorici, poslednjih par godina, ubijeno je deset osoba, čiji su izvršioci na slobodi i van domašaja pravde.

29. april 2019. Milo Ilić (28), pripadnik “kavačkog klana”, ubijen je u blizini Autobuske stanice u Podgorici. Ilić je, inače, u policijskoj evidenciji označen kao pripadnik “kavačkog klana” i jedan od najbližih saradnika Veska Kalezića, visokopozicioniranog pripadnika ove kriminalne grupe, koji je u novembr prošle godine takođe ubijen u podgoričkom naselju Stari aerodrom.
Milo Ilić

03. februar 2019. Cetinjanin Nikola Ćupić (35) preminuo je od posljedica povreda zadobijenih u ekploziji bombe podmetnute pod njegov automobil. Ćupić je prema policijskim podacima bio bezbjednosno interesantno lice i pripadnik jednog od kotorskih kriminalnih klanova.

Mjesto ubistva Nikole Ćupića

19. novembra 2018. Podgoričanin Veselin Kalezić ubijen je iz vatrenog oružja na Starom aerodromu ispred lokala “Level”, a policija još traga za napadačima. Kalezić je u policijskim evidencijama označen kao vođa ogranka “kavčana” u Podgorici.

Vesko Kalezić

21. maj 2018. – Ubijen je vlasnik podgoričke diskoteke “Beagle” Miodrag Migi Kruščić. Pretpostavlja se da je to ubistvo posledica razračunavanja suprostavljenih kriminalnih grupa koje bi moglo da se svede i pod rat “kavačkog” i “škaljarskog” klana i njihovih saveznika započet još pre tri godine.

Miodrag Migi Kruščić

29. mart 2018. – Ubijen je Dražen Čađenović Dado. Likvidiran je u eksploziji bombe postavljene ispod njegovog blindiranog BMW-a neposredno nakon ulaska u podzemnu garažu hotela “Premijer”.

Dražen Čađenović, mjesto ubistva

31. mart 2018. – Samo dva dana nakon brutalne likvidacije Čađenovića, dok su sedeli u bašti lokala “Forum” u centru Podgorice, u podne ubijeni su Miloš Šaković i Radivoje Jovanović.

Miloš Šaković

8. septembar 2017. U Podgorici je ubijen Ivan Nedović. On je izgubio život u rafalnoj paljbi ispred servisa Auto-Zeta čiji je vlasnik. Teško je ranjen Milić Minja Šaković koji je, kako se sumnja, bio meta napada. Napadač je nakon izlaska iz auta kojim je upravljala maskirana osoba, prišao staklu lokala u kojem su sjedjeli Nedović i Šaković, i zatim kroz njega, osuo rafalnu paljbu.

Ivan Nedović

18-19. januar 2017. Podgoričanin Đorđe Sekulović izgubio je život od posljedica povreda koje je zadobio u eksploziji. Osim njega, povrijeđena je Jelena Korać koja se nalazila u njegovom automobilu kobne noći. Sekulović je u januaru izašao iz zatvora gdje je služio kaznu zbog razbojništva. Ispod njegovog automobila marke “reno megan” beranskih tablica bila je podmetnuta bomba koja je eksplodirala kada je Sekulović sa djevojkom ušao u auto. On je od siline eksplozije izletio iz auta, dok su djevojku vatrogasci izvukli iz vozila.

Đorđe Sekulović

29. decembar 2016. Pljevljak Miloje Mrđan Vojinović, poginuo je u eksploziji bombe u svom vozilu u ulici Vukašina Markovića kraj Krivog mosta u Podgorici. I ova likvidacija se dovodila u vezu sa obračunom dva kotorska klana.

Mjesto pogibije Miloja Vojinovića

U poslednje dvije decenije najviše nerasvijetljenih ubistava u Podgorici

Osim gore pomenutih likvidacija, naj­vi­še ubi­sta­va, to­kom po­sled­nje dvi­je de­ce­ni­je iz­vr­še­no je u Pod­go­ri­ci, gdje se do­go­di­lo 15 li­kvi­da­ci­ja či­ji iz­vr­ši­o­ci ni­je­su po­zna­ti. U glav­nom gra­du su li­kvi­di­ra­ni Du­ško Jo­va­no­vić, vla­snik i ured­nik „Da­na“, vi­so­ki po­li­cij­ski funk­ci­o­ne­ri Go­ran Žu­gić i Dar­ko Be­li Ras­po­po­vić, Mi­lan Kr­sto­vić, Mla­den Kli­ko­vac, Sr­đan Mi­ra­no­vić, Sr­đan Vo­ji­čić, Đor­đi­je Iče­vić, po­zna­ti­ji kao Đo­ko Ne­sa­ni­ca, Dar­ko Pa­vi­će­vić, An­dri­ja Mr­dak, Vi­ne­tu Stru­gar i Mi­lu­tin Ra­do­vić. U Pod­go­ri­ci je ubi­jen i Vla­di­mir Tri­pu­no­vić, a po­či­ni­lac tog zlo­či­na još ni­je ot­kri­ven.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.