Demos: NKT da izvijesti javnost o prikupljenim sredstvima i njihovoj namjeni

0

Podržavajući ispoljenu spremnost zdravstvenih organa da redovno informišu građane o toku borbe sa virusom Covid-19, što je svakako pohvalno, smatramo da bi umjesto dvije konferencije predstavnika zdravstva javnosti bilo dragocjeno da jedan termin bude rezervisan za Nacionalno koordinaciono tijelo, kažu iz Demosa.

“Tako bi osim ključnih informacija o činjenicama i okolnostima vezanim za medicinski aspekt borbe sa virusom bili u prilici da na dnevnom nivou dobijamo i ostale podatke, važne za situaciju u kojoj se nalazimo. I u dijelu konferencije NKT bi se uvijek našlo mjesta za poslednje izvještaje o medicinskom stanju na terenu.

Od velikog interesa građana su i mjere koje preduzima NKT na više polja.

Posebno je potrebno precizno izvještavati o prikupljenim sredstvima i njihovoj namjeni. Tim prije što je dosadašnja praksa funkcionisanja vlasti kada je u pitanju raspodjela sredstava bila često manipulatorska i sklona koruptivnim radnjama različitog tipa.

DEMOS smatra da krajnje transparentan vid komunikacije sa javnošću jeste imperativ u ovako teškom trenutku. Razumije se, javnim radom bi se ostavilo mnogo manje prostora za eventualne sumnje i nejasnoće, stoji u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.