Demos: Milo da uplati novac od puta za Majami Fondu za borbu protiv epidemije

1

Umjesto jačanja postojećeg institucionalnog sistema, sve više se iz struktura vrha vlasti i pratećih propagandi pojavljuju najave spasilaca, koji će nas preko prijatelja izvaditi iz teške situacije, saopšteno je iz Demosa.

”Ovdje se pojavljuje poznata praksa poimanja države kao privatne i reprodukovanje problematičnih partnera crnogorske vlasti, predstavljenih kao prijatelja Crne Gore.

Sada se i partijski predsjednik države Đukanović, nakon bezkrupuloznih poteza kojima je duboko podijelio zemlju i ugušio autonomnost mnogih institucija, pojavljuje u pretenziji kohezione uloge u zemlji. Između ostalog i spremnošću da angažuje prijatelje iz svog prepoznatljivog ambijenta.

DEMOS smatra da je u ovom trenutku spas zemlje u povratku na prave vrijednosti, u prvom redu – saopštavanje istine, stručnost, sposobnost organizacije, poštovanje pravila, primarnost opšteg interesa.

Zato ako Đukanović stvarno namjerava da doprinose stabilnosti zemlje treba za početak da saopšti dvije dvije javne poruke.

Da će pokrenuti mehanizam preispitivanja zakonskih normi kojima je kumovao i duboko, uz podsticanje mržnje, podijelio zemlju. I da građanima otkrije nepotrebnu tajnu zbog kojih je državnih poslova putovao državnim avionom o trošku građana u Pariz, tokom novogodišnjeg proputovanja za Majami.

Da, ukoliko nije bilo državnog razloga, novac od troškova leta Đukanović vrati u budžet ili uplati u Fond za borbu protiv epidemije u zemlji.

Jedino tim putem se može izgrađivati klima ozbiljnosti, javne odgovornosti, jedinstva, i iznad svega – podrške stručnim institucijama kao centru odbrane zemlje i građana u ovom tenutku, saopšteno je iz Demosa.

1 Comment
  1. Bpolje komentariše

    To nije drzavni avion nego njegov privatni ,a mi nismo gradjani nego sluge rezima

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.