Demokrate zbunjuju birače: Potpisali Sporazum za Vladu građanskog jedinstva sa DPS-om, a sad kažu da neće s DPS-om!

0

Novoizabrani funkcioneri Glavnog odbora Demokratske Crne Gore potpisali su Izjavu časti, kojom su se moralno i politički obavezali da će tokom obavljanja funkcije, slijedeći najviša načela politike kao težnje vrlini i javnom dobru, čuvati ugled Partije, poštovati Statut, odluke i sprovoditi Program i politiku Demokrata.

Međutim, ta Izjava je u suprotnosti sa Sporazumom o budućnosti koji su nedavno potpisali sa opozicionim kolegama i predstavnicima “Odupri se”. Naime, u Sporazumu, koji su potpisale Demokrate piše da će se boriti za Vladu građanskog jedinstva, u kojoj učešće treba da uzme i DPS. Sada, ovim novim Izjava, očigledno poništavaju ono što su potpisali sa ostalim opozicionim kolegama.

Sada su Demokrate dužne da javnosti odgovore da li i dalje važi njihov potpis na zajedničkom Sporazumu ili je ovom njihovim najnovijom Izjavom, taj Sporazum o opozicionom jedinstvu srušen.

Sporazum koji su potpisale Demokrate i ostale opozicione kolege

Na Drugom kongresu Demokrata Aleksa Bečić je jednoglasno reizabran na funkciju predsjednika partije, a sjednici Glavnog odbora prisustvovali su Zdenka Popović, Albin Ćeman, Dragan Krapović, Momo Koprivica i Vladimir Martinović. Takođe, Glavni odbor je povjerenje ukazao dosadašnjem generalnom sekretaru, Borisu Bogdanoviću.

“Prihvatanjem, odnosno potpisivanjem Izjave časti na Drugom kongresu partije, funkcioneri Demokrata su se obavezali da će se aktivno, maksimalno posvećeno i javno odgovorno zalagati da Demokratska Crna Gora ostvari sve svoje ciljeve navedene u Programu i Statutu. S tim u vezi, svojom čašću i ličnim integritetom oni su garantovali da nikada neće podržati Demokratsku partiju socijalista Crne Gore, niti će, radi vršenja vlasti, biti u koaliciji ili činiti skupštinsku većinu sa DPS-om”, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.