Demokrate u kampanji, dijele pakete narodu mimo odredbe Vlade!

0

Demokratska Crna Gora tvrdi da je policija na Žabljaku uhapsila poslanicu Zdenku Popović i privela je tužiocu.

Demokrate tvrde i da je policija “zaustavila i maltretirala poslanike i odbornike Demokrata”.

Iz policije je “Vijestima” rečeno da su funkcioneri Demokrata po nalogu tužuoca pozvani da daju izjave u svojstvu građanina, “jer dijeljenje humanitarne pomoći nije dozvoljeno bez sasglasnosti operativnog štaba”.

Iz te parije je saopšteno da su njihovi poslanici i odbornici na Žabljaku realizovali humanitarnu akciju u okviru koje su dostavljali pomoć u namirnicama ugroženim porodicama na teritoriji te opštine.

“Uprkos činjinici da je sve rađeno u skladu sa propisima, te da su poslanici posjedovali putne naloge i potvrde poslodavca, i poštovali sve naredbe državnih organa, to nije spriječilo službenike Uprave policije da i u najtežim momentima pristupe diskriminaciji na osnovu političke pripadnosti i kršenju Ustava, hapšenjem poslanika. Vodeći se principima humanosti odbornici Demokrata Žabljak i poslanici Demorkata odlučili su se da od svojih mjesečnih naknada obezbijede pomoć u namirnicama za ugrožene porodice na teritorije te opštine. Uvažavajući veliku opterećenost Crvenog krsta, Demokrate su odlučile da, u svojstvu građana pruže neophodnu pomoć na terenu. Obezbijeđene su namirnice i o svom trošku dostavljane građanima na seoskim područjima opštine Žabljak bez ikakvog kontakta sa njima ostavljajući im namirnice ispred domova”, navodi se u saopštenju Demokrata.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.