Demokrate: Samo DPS-u dozvoljena kampanja, zašto Stanišić obilazi radove

0

Demokratska Crna Gora saopštila je da nadležni državni organi “selektivno sprovode pravdu” i da je “samo DPS-u dozvoljeno da vodi političku kampanju”, dok druge partije “ne mogu ni da dišu.

Kao primjer za potkrepljivanje tvrdnji Demokrate su navele dešavanja iz Danilovgrada.

“Ovih dana se opštinska DPS družina rastrčala u predizborni obilazak radova na terenu”, navodi se u saopštenju Demokrata.

Navede da je delegacija Opštine, “ničim izazvana” obišla radove na izgradnji jednog hipermarketa u tom gradu, kao i da su čelnici i pojedini funkcioneri Glavnog grada i Opštine Danilovgrad, zajedno sa predstavnicima izvođača radova Bemaksa i Uprave za saobraćaj, obišli radove na izgradnji vijadukta, na dijelu starog puta od Podgorice do Danilovgrada.

“Usput budi rečeno, izgradnju te dionice puta od ZIKS-a do Podgorice sve garniture i podgoričkog i danilovgradskog DPS-a su obećavale i po nekoliko puta, a makar tri puta je presijecana vrpca za njegovo otvaranje. Šerif Mugoša ga je svojevremeno dva puta otvarao, a onda i Slavoljub “Koverta” Stijepović jednom. Nije zgoreg napomenuti da je već nekih petnaestak godina ta dionica puta, uz martinićki put, vjerovatno jedna od najgorih na teritoriji ove dvije opštine, jer se na njoj nalazi više rupa nego očuvanog asfalta”, navodi se u saopštenju Demorkata.

Navode da je obilascima prisustvovao i predsjednik Opštinskog odbora DPS Danilovgrad Vukota Stanišić.

“Stanišić nije funkcioner Opštine Danilovgrad, ni Glavnog grada, već je rukovodilac odjeljenja za savjetodavne poslove u biljnoj proizvodnji u Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja. Osim toga, nedavno je postao “čuven” i po tome što je uhvaćen u zatvorenoj kafani, pa je odmah pušten bez bilo kakvih zakonskih posljedica, uz obrazloženje tužilaštva koje bi povrijedilo rezon i prosječno inteligentnog učenika trećeg razreda osnovne škole, a kamoli nekog studenta prava”.

Demokrate pitaju u kom svojstvu je predsjednik danilovgradskog DPS-a prethodnih dana obilazio gradilišta.

“Naravno, odgovor je poznat: upravo u svojstvu predsjednika lokalnog DPS odbora. Da apsurd bude veći, on se na fotografijama i snimcima vidi kako se šepuri rame uz rame sa čelnicima opština i kompanija, a sekretari i drugi funkcioneri danilovgradske opštine su iza njega. Ni oni ne postavljaju pitanje njegovog prisustva, niti prednosti. I za njega i za njih je to sve potpuno normalno i prirodno, jer je on njima lokalni šef partije. Nema veze ni to što je on, kao neko ko je najkraći period svog života proveo u Danilovgradu, za predsjednika odbora sa državnog vrha partije instaliran kao iznuđeno rješenje, kako bi pomirio makar tri suprotstavljene struje u lokalnom DPS-u”.

Demokrate navode da se Stanišić prilikom obilaska “nije pridržavao držanje fizičke distance od dva metra”.

“Ako gospodin Stanišić odluči da nešto kaže ovim povodom, savjetujemo mu da ovog puta ne angažuje tužilaštvo da piše saopštenje u njegovu odbranu”, navodi se između ostalog u saopštenju Demokrata.

 

(vijesti)

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.