Demokrate: Proširenje istrage na Stijepovića još jedno fingiranje postojanja pravne države

0

Sumnjičenje Slavoljuba Stijepovića za pranje novca putem pomaganja znači da DPS-ov brod koji tone nastavlja sa praksom oslobađanja tereta uvjeren da će bar na neko vrijeme da odloži svoje potonuće, saopšti je press centar Demokratske Crne Gore.

Demokrate tvrde da proširivanje istrage znači i “da se namjerava i ubuduće simulirati stvarnost u kojoj institucije sistema rade svoj posao slobodno i nesputano, mada je znano da se nesputanost institucija sistema završava tamo gdje počinje, kako se ovih dana pominje, glava hobotnice”.

“Jasno nam je da je i ovo proširenje istrage i na Slavoljuba Stijepovića tek još jedno fingiranje postojanja pravne države, pa čak ni ta simulacija nije dosljedno sprovedena jer, umjesto da Slavoljuba Miga Stijepovića odmah uhapse na osnovu dokaza koji su svi vidjeli, oni ga samo sumnjiče, što upućuje na zaključak da je riječ o jeftinom pokušaju da se bacanjem prašine u oči građanima na ovaj način zamagli ko je mozak svih kriminalnih operacija u Crnoj Gori. Ni ono što je radio na snimku zbog kojeg je i saslušavan u tužilaštvu, gospodin Stijepović nije radio bez Milovog znanja”, ocjenjuju Demokrate.

Ipak, kako tvrde, čitava priča oko proširenja istrage i na Stijepovića ima i svoju pozitivnu stranu.

“Suštinski, ovim je priznato da je DPS prao novac, iako se to tekstom saopštenja SDT-a nevješto prikriva nepotpunim formulacijama. Jedna od njih je da, u slučaju S. S.-a, postoji osnovana sumnja da je izvršio krivično djelo ‘pranje novca putem pomaganja’, pri čemu se ne kaže kome ili čemu je to Stijepović pomagao. Dušku Kneževiću? Ili DPS-u, u krađi još jednih u nizu izbora? Da nije, možda, iz perspektive SDT-a, DPS napokon postao ta kriminalna organizacija čijem je stvaranju Stijepović pružao nesumnjiv doprinos? Ili će, naprotiv, biti skloniji da povjeruju kako je gospodin Stijepović sve ove godine vodio dvostruki život, do podne učestvujući u stvaranju neke kriminalne organizacije koja nije DPS, a poslije podne stvarajući DPS, vodeći računa da, ma koliko koverata isporučio DPS-u i iz DPS-a, nipošto ne naruši moralnu čistotu svoje partije”, zaključuje se u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.