Demokrate pokreću postupak za ukidanje odluka o dodjeli stanova

Demokrate pokreću postupak za ukidanje odluka o dodjeli stanova

Demokratska Crna Gora pokrenuće postupak za ukidanje odluka o dodjeli stanova funkcionerima po privilegovanim uslovima. Kako je saopšteno iz ove partije, nije dovoljno samo, posredstvom medija ili društvenih mreža, davati verbalni oblik opravdanom bijesu iliti pravednom gnijevu građanstva, nego je, kako ističu, potrebno i nešto konkretno preduzeti.

“S tim u vezi, poslanici Demokratske Crne Gore su već podnijeli Predlog za ocjenu ustavnosti Zakona o održavanju stambenih zgrada koji na mala vrata uvodi mogućnosti privilegovanja funkcionera i to uz diskriminisanje svih ostalih kategorija stanovništva. S obzirom na to da je taj predlog potpisalo pet poslanika on će se morati u hitnoj proceduri razmatrati. Takođe, Demokratska Crna Gora pokrenuće i postupak ukidanja odluke o dodjeli stanova Purišiću i Draškoviću, kao i svima ostalim koji su nezakonito dobili stan od države pod privilegovanim uslovima”, naveli su iz ove partije.

Demokrate tvrde da je prekršen član 7 Odluke o načinu i kriterijumima za rješavanje stambenih potreba funkcionera koji nalaže da se rješavanje stambenih potreba funkcionera vrši primjenom i kriterijuma postojeće stambene situacije.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *