Demokrate: Pažin obmanjuje javnost slučajem Marović

0

Slučaj izbjegavanja pravde odbjeglog ideologa DPS-a, Svetozara Marovića i njegovog sina Miloša predstavlja svojevrsnu predstavu u lošoj režiji Vlade i vrha crnogorske vlasti, poručuje potpredsjednik Demokrata Vladimir Martinović.

“Poslanički klub Demokrata je još 15.11.2018. tražio od MUP-a Crne Gore podatke o tome kada je, kako i pod kojim uslovima odbjegli ideolog DPS-a, Svetozar Marović, napustio Crnu Goru. I nakon gotovu pola godine od upućenog zahtjeva, ministar Nuhodzić ćuti i ne daje odgovore. U konkretnom slučaju ćutanje ministra Nuhodžića po težini značajno nadilazi ignorisanje zahtjeva poslanika Skupštine Crne Gore i njegovog prava da dobije odgovor na postavljeno pitanje”, naveo je potpredsjednik Demokrata.

Martinović smatra da se ovdje ćuti o tome kako, kada i na kojem graničnom prelazu su bjegunci od pravde napustili teritoriju države Crne Gore.

“U odgovoru ministra pravde, Zorana Pažine, od 16.11.2018. godine na zahtjev Kluba poslanika Demokrata navodi se, pored ostalog, da je lišenje slobode pravosnažno osuđenog Svetozara Marovića uslov za podnošenje zahtjeva za njegovo izručenje. Na ovaj način, ministar Pažin je pokušao da pravda činjenicu što prethodnih dvije godine nije postupao po ratifikovanom Ugovoru između Crne Gore i Srbije o izručenju, odnosno što nije podnosio zahtjev za izručenje odbjeglog ideologa DPS-a Svetozara Marovića i Miloša Marovića, što je inače bio dužan učiniti. Bezočna je neistina saopštena u više navrata od strane ministra Pažina da je hapšenje lica, uslov za podnošenje zahtjeva za njegovo izručenje”, decidan je Martinović.

Potpredsjednik Demokrata poručuje da se u odnosu na dan 25.04.2019. kada je Ministarstvo pravde Crne Gore podnijelo molbu za izučenje Svetozara Marovića nije desilo ništa novo što bi bitno promijenilo situaciju u odnosu na prethode dvije ipo godine, koliko je pravosnažno osuđeni Svetozar Marović nedostupan pravdi.

Martinović je rekao da je na djelu, kako kaže, bezobzirno ruganje pravdi i da je više nego očigledno da je režim u Crnoj Gori napravio predstavu kojom je pokušao da se deklariše kako ni najviši funkcioneri vladajuće DPS ne mogu izbjeći ruku pravde.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.