Demokrate osudile skrnavljenje crkve: Vandalsko ponašanje ne predstavlja ni jednu naciju, vjeru, ni grad

1

Demokratska Crna Gora najoštrije osuđuje prostačko ponašanje grupe Kotorana koji su na nacionalnoj i vjerskoj osnovi prijetili i vrijeđali, a zatim i fizički ugrozili Ivanu Krivokapić, nakon što ih je prethodno upozoravala da ne sprovedu u djelo iskazanu namjeru skrnavljenja crkve Svetog Nikole u Kotoru.

“U nevjerici da se to dešava u našoj Crnoj Gori, najoštrije osuđujemo takav akt, bez obzira od koga on dolazio. Bez obzira kako se to lice zvalo, kojoj partiji, naciji ili vjeri pripadalo. U pitanju je nešto što nije primjereno drevnom gradu Kotoru, niti bilo kojem civilizovanom društvu”, navode iz ove stranke.

Kako su naglasili, u Kotoru, kao u cijeloj Crnoj Gori, valja nam zajedno živjeti.

“I to ne jedni pored drugih ili jedni uprkos drugima, već zajedno, jedni sa drugima. Očuvanje toga je cilj i ideal iza kojeg Demokratska Crna Gora stoji svim svojim bićem, idejom, kao i svakim svojim srcem. To je najveći kvalitet jednog društva koji moramo vratiti, i mi ćemo uprkos svim onim silama ludila i necivilizovane neobuzdanosti u tome zajedno sa svim dobronamjernim i poštenim građanima uspjeti. Zato se danas pitamo kakav to um misli da se ovim može bilo šta dobro i vrijedno postići? Kakav to um misli da se iz ovakvih stvari i nedostojnog odnosa može bilo šta dobro izroditi”, pitaju oni.

Demokrate navode da ovako vandalsko ponašanje ne predstavlja ni jednu naciju, ni jednu vjeru, ni jedan grad ili sredinu, već isključivo lično nevaspitanje i nedobronamjernost.

“Zato pozivamo sve Kotorane i sve građane Crne Gore da ovo osude i tako se ridruže glasu ljubavi i razuma. Takođe, apelujemo na državne organe da se vinovnici pronađu i u okviru zakonskih mogućnosti najoštrije kazne, da bi se na takav način poslala poruka da kao društvo nećemo pristati da budemo taoci zla, i poruka da ovdje čuvamo najvrjednije dobro, a to je naš zajednički život”, zaključili su oni.

1 Comment
  1. Ivi komentariše

    Ali su mnogi svojim stavom i ponašanjem do ovoga doveli. Ne treba se uznemiravati, oni će biti procesuirani. Ljubavi neće biti više nikada. To je sanak pusti. Srpski narod je svoje učinio. Da li će Srpska država sudskim putem to tražiti to ne znamo. Ali sukoba biti neće, jer litija je i protesti to ne rešavaju. Neka rade šta god hoće, a SPC mora da vidi da dogovora nema i da pokuša da to riješi drugim putem,i da se ne oslanja nipošto na ovaj kadar ovdje. Riješiće se, neće se niko biti!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.