Demokrate ne znaju kud udaraju: Optužili SDP i Predraga Bulatovića da sarađuju sa DPS-om, a sastančili sa Draginjom Vuksanović Stanković!

Demokrate ne znaju kud udaraju: Optužili SDP i Predraga Bulatovića da sarađuju sa DPS-om, a sastančili sa Draginjom Vuksanović Stanković!

Poslanik SDP-a Raško Konjević napustio je današnju sjednicu Odbora za reformu izbornog zakonodavstva.

Sjednici Odbora prisustvovali su poslanici Demokrata, SDP-a i samostalni poslanik Neđeljko Rudović. Predstavnici DF-a nisu došli na sjednicu.

Konjević je tražio da se odloži sjednica, jer predstavnici opozicije nisu adekvatno zastupljeni u Odboru. On je kazao da svaki klub poslanika mora imati predstavnika u Odboru.

Većina poslanika glasala je protiv predloga da se sjednica odloži, nakon čega je Konjević napustio sjednicu.

Poslanik Demokrata Momo Koprivica je nakon toga optužio Konjevića za opstrukciju i rekao da Odbor više nema kvorum za odlučivanje, iako to nije tačno, što mu je ukazao predsjedavajući Branimir Gvozdenović.

“Ovo je opstrukcija po politici Mila Đukanovića, Ranka Krivokapića i Predraga Bulatovića”, kazao je on.

Bulatović inače nije ni prisustvovao današnjoj sjednici pa je nejasno kako je mogao da je opstruira.

Predstavnici Demokrata su nakon toga napustili sjednicu.

Konjević je podsjetio da Administrativni odbor treba da se izjasni o zahtjevu Posebnog kluba poslanika koji traže mjesto u Odboru.

“Nije dobro da krenemo, a da tu dilemu nismo razriješili. Moj je predlog da odložimo sjednicu dok se Administrativni odbor ne izjasni”, kazao je on.

Konjević je kazao da ne može učestvovati u radu Odbora dok se Administrativni odbor o tome ne izjasni. Nakon toga, kako je kazao, Odbor ima legitimitet.

Predsjednik Odbora Branimir Gvozdenović kazao je da nije bilo predloga za nove članove tog skupštinskog tijela.

On je kazao da sjednicu ne treba odlagati kako se ne bi gubilo vrijeme za izborne reforme.

Poslanik albanske koalicije Genci Nimanbegu kazao je da se to pitanje rješava političkim dijalogom, a ne održavanjem sjednica Administrativnog odbora.

Nimanbegu je pozvao opoziciju da sjedne za sto kako se ne bi nastavila opstrukcija rada Odbora.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *