Demokrate majstori za podjele: Prevaru i izdaju proglašavaju za pobjedu!

0

Završila se saga oko Odbora za reformu izbornog zakonodavstva. Očekivano ili ne, Demokrate Alekse Bečića i DPS Mila Đukanovića, postigli su konzenzus. Na visokom nivou. Pod patronatom tog istog Brisela, koji je navodno za “smjenu” režima. Sve to su aminovale manje partije vladajuće koalicije. I maske su konačno pale na političkoj sceni Crne Gore. Višegodišnje lutanje i tumaranje Demokrata na političkoj sceni, bez jasnog stava o krupnim pitanjima, završilo se zajedničkim ulaskom u pomenuti Odbor, sa onima za koje su se zaklinjali da neće nikad sarađivati. Uzaludni su bili pokušaji nekih medija u nestajanju, da ovih dana, ovaj poraz pretvore u pobjedu Demokrata, jer ih stvarnost i fakti demantuju.

Za neupućene, ako ih ima, a vjerujemo da ih nema, da pojasnimo. U Skupštini Crne Gore opozicija ima 39 poslanika. Osim Demokrata, Miodraga Lekića i navodno Dritana Abazovića, a to je ukupno deset poslanika, niko iz opozicije nije podržao ovaj dil stranaka Alekse Bečića i Mila Đukanovića. Da pojasnimo, 29 poslanika opozicije nije za ovaj dil, a 10 jeste i to se javnosti predstavlja kao “pobjeda”. Prije će biti još jedna podjela u režiji Demokrata, koji postaju šampioni u obračunima sa opozicijom. Danas nema relevantnog opozicionog subjekta sa kojima oni sarađuju (kritikuju opoziciju što se vratila u Parlament, a ne smeta im što je tamo njihov partner Miodrag Lekić) a neće biti da 29 poslanika nije opozicija, a da su samo oni opozicija. Prije se biti da se maske konačno pale i da je sve rezultiralo dogovorom sa “mrskim neprijateljem” iz DPS-a.

Stvarnost je neumoljiva. Na jednoj strani su sada DF, SDP, Klub nezavisnih poslanika, SNP, Ujedinjena, Radnička partija. A na drugoj DPS, Demokrate, SD i manjinske partije. Istorijska pobjeda Demokrata protiv opozicije, zar ne?

Nevjerovatno je do kojih granica Demokrate vrijeđaju inteligenciju naroda, jer teško ko može povjerovati da 10 poslanika vrijedi više od 29 poslanika. A brojke su neumoljive i protiv Demokrata.

Ovdje je konačno sve jasno. Demokrate i DPS igraju po diktatu istih međunarodnih krugova, dok na ostalih 29 poslanika opozicije, ti krugovi nemaju uticaja. Brisel je još jednom, po ko zna koji put, odigrao za DPS. Jasno je i da je većinska opozicija, ne samo u skupštinskim klupama, nego i u samoj javnosti, na vrijeme otkrila medijski spin i nove podjele Demokrata, koji saradnju sa DPS-om, opravdavaju porazom vladajuće partije. Bilo bi smiješno, da nije tužno.

Da ne bude zablude, priča Demokrata kako je usvojen njihov Plan iz Brisela, je još jedna podvala. Demantuju ih činjenice iz tog dokumenta. Takođe, dovoljno je vidjeti da su odustali od tehničke vlade, protiv koje je izričito bio Milo Đukanović. Loš marketinški potez za odbranu od istine i činjenica, golobradih junoša sa crvenim kravatama, koji su prevarili opoziciono biračko tijelo. Zamislite taj poraz DPS-, u kojem su dobili da nema tehničke vlade. Narodu ovakve “pobjede” Demokrata ili bilo koje druge partije iz opozicije ne trebaju. A činjenice govore da će zajedno na “popravljanju” izbornog zakonodavstva raditi Aleksa Bečić, Boris Bogdanović, Zdenka Popović, Ljuiđ Škrelja, Miško Vuković, Željko Aprcović… Ovo su neumoljivi i istiniti fakti.

Interesantno je da dil Demokrata i DPS-a dolazi u momentu kad istraživanja javnog mnjenja pokazuju da su obje partije u padu. Čudan izbor Demkkrata da zaustave trend pada kako svoje partije, tako i onih s kojima su se zakleli da neće sarađivati.

I zamislite, izjavu čelnika Demokrata kako je ovo pobjeda opozicije, a niko iz opozicije nije glasao za sve ovo. Molimo Demokrate da ovako više ne pobjeđuju jer od ovih poraza vladajuće partije, strah nas je da DPS na sledećim izborima ne uzme sam apsolutnu vlast. Bilo bi smiješno, da nije istinito, zar ne?

Sada je realno očekivati, da narednih dana krenu u rušenje vlasti u Budvi, kako bi se svojim novim partnerima dokazali i pokazali da su raskrstili sa opozicionom prošlošću. A onda će na red doći i Herceg Novi, Berane, a možda im Željko Aprcović sada omogući da u Kotoru dobiju mjesto šefa Komunalne policije ili nešto slično tome, u znak dobre volje i mali znak pažnjr.

I na kraju, dragi čitaoci, samo zamislite sledeću scenu, da su sinoć u ulozi Demokrata, hipotetički bile njihove kolege iz DF-a ili SNP-a, ili bilo kojeg drugog opozicionog subjekta. Da li bi Demokrate tada proglašavale pobjedu kolega i da je DPS popustio ili bi kolege iz opozicije nazvali izdajnicima i saradnicima režima, što inače svakodnevno rade. Da se ne lažemo, desilo bi se ovo drugo i to svi znaju. Tako da, Demokratama neka je sa srećom buduća saradnja sa Ljuiđom, Miškom i Aprcovićem, a narod će sve ovo na izborima znati da “cijeni” i “nagradi”, a DPS zahvaljujući ovom “porazu” koliko sjutra imati ponovo preko 40 odsto podrške.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.