Demokrate i URA: Zabranićemo gradnju u Njegoševom parku

0

Demokrate i Građanski pokret URA će, kao nosioci nove gradske uprave, u što kraćem roku krenuti u izgradnju prijeko potrebnog šetališta uz rijeku Moraču. Šetalište će se prostirati od pješačkog mosta Andrije Kažića u Zagoriču do mosta “Union bridge” u Staroj Varoši, ali i od prostora Sastavaka uzvodno rijekom Ribnicom do Tabačkog mosta, a zatim do stare banje, Karvera. Izgradnjom takvog projekta, građani Podgorice i turisti će dobiti novih par kilometara šetališta uz naše rijeke, ali i priliku da upoznaju važne istorijske tačke našeg grada – tvrđavu Depedogen, Staru Varoš, Karver, Tabački i Rimski most.
Projekat Demokratske Crne Gore i Građanskog pokreta URA predviđa, uz izgradnju šetališta pored Morače, i uređenje Moračke plaže, počev od kultne plaže Labud i kajakaškog kluba “Galeb”. Ovaj projekat, pored arhitektonskih rješenja, ima i pravno – politički karakter.
Demokrate i GP URA proglasiće moratorijum na bilo kakvu stambenu gradnju na prostoru Njegoševog parka, kasarne “Morača“ i drugih djelova obale Morače, koji moraju ostati namijenjeni isključivo javnim, kulturnim i rekreativnim sadržajima a, ujedno, donijeće se jedinstven plan obalnog područja duž linije Duklja – Mirkova varoš – Stara varoš, kojim će se Duklja “uvesti” u grad, čime će se na najbolji način zaštititi obala naše najveće rijeke. “Podgorica za 21. vijek”.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.