Demokrate i danas sastančile sa DPS-om

Demokrate i danas sastančile sa DPS-om

Interes opozicije je da se intenzivira rad u Odboru za reformu izbornog zakonodavstva, razotkriju i razobliče planovi Demokratske partije socijalista (DPS), kazali su iz Demokratske Crne Gore, nakon sjednice tog tijela.

Sjednici Odbora prisustvovali su generalni direktor za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Evropske komisije (EK) Kristijan Danijelson i šef Delegacije EU u Podgorici Aivo Orav.

Poslanik Demokrata Danilo Šaranović kazao je da su visokog predstavnika EU upoznali sa složenom situacijom u Crnoj Gori, posebno onom koja se tiče izbornog ambijenta.

“Zahvalili smo se i Oravu i Danijelsonu na podršci za implementaciju Briselskog plana koji je srušio Gvozdenovićev plan, a kojim je bila planirana krađa narednih parlamentarnih izbora“, naveo je Šaranović.

On je rekao da je vladajuća partija ne samo planirali odlaganje sveobuhvatne izborne reforme za period nakon izbora naredne godine, već i instaliranje izborne administracije koja je takvu planiranu krađu na parlamentarnim izborima trebala da verifikuje i legalizuje.

“Članom 24 nacrta izbornog zakona koji je sačinila radna grupa Marte Šćepanović predviđa izbor nove centralne izborne komisije na način koji garantuje njenu direktnu kontrolu od DPS-a“, dodao je Šaranović.

Prema njegovim riječima, kompletna izborna administracija bila samo još jedan od brojnih alata za izbornu krađu.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *