Demokrate Berana: NSD i PZP da saopšte važe li dogovori

0

“Poštovane kolege, činjenica da već šest godina u Beranama vršimo zajedno lokalnu vlast valjda je, sama po sebi, dovoljno rečita da kaže da je s naše strane uvijek iskazivano poštovanje prema vama, kao kolegama sa kojima dijelimo javni prostor, poručile su Demokrate Berana kolegama iz NSD i PZP.

Međutim, dodaju, već duže od mjesec dana traje očigledna politička kriza u Beranama, kojoj uzroke čine odluke pojedinih odbornika koalicije „Za budućnost Berana“ (nekada – DF), i to, po kazivanju vaših predstavnika, odbornika Nove srpske demokratije i Pokreta za promjene.

“S obzirom na sjednicu lokalnog parlamenta, koja je zakazana za utorak, 25. juna 2024. godine, sa početkom u 10 časova, i s obzirom na činjenicu da nemamo javno saopšten stav po pitanju poštovanja dogovora o rotaciji na mjestu predsjednika Opštine Berane, smatramo da smo, kao odgovorni ljudi, dužni Berancima, ali i javnosti Crne Gore, da stavove svi, neskriveno, saopštavamo.Skladno tome, pozivamo vas da se javno, kao ozbiljne političke partije, odredite: Važe li dogovori koje smo postigli, o njima obavijestili javnost prije dvije godine i za koje smo, jedni drugima, pružili ruku ili ne važe?”, poručile su Demokrate Berana.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.