„Delfini” popravili odbranu, ali je napad protiv Australije bio užasan

0

Vaterpolisti Srbije su već u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva. Pobjede nad najvećim rivalima u D grupe su doprinijele tome da Dejan Savić meč sa Kazahstanom i slobodne dana nakon toga iskoristi da poboljša igru svog tima. Po riječima trofejnog trenera ima na čemu da se radi. U duelu sa Amerikancima (17:13) se trofejni stručnjak žalio na odbranu, dok je nakon duela sa Australijom (6:5) kazao da je napad bio užasan.

Predstoji nam veliki rad kako bismo u narednoj fazi bili konkurentni”, kazao je Savić.

Selektor „delfina” je pomenuo da su lopte bile prenapumpane, ali je dodao da je to smetalo i rivalu.

Savić je na poluvremenu meča sa „kengurima” zamijenio golmane. Umjesto iskusnog Branislava Mitrovića među stative je stao Lazar Dobožanov i slolidno obavio posao, primivši samo dva gola i to nijedan u poslednjih devet i po minuta.

Koliko je odbrana bila dobra, toliko od napada nismo vidjeli ništa. Bez rješenja i realizacije. Moramo do nokaut faze da ispravimo greške, da imamo naš ritam. U grupi su bodovi bili najvažniji” rekao je Dobožanov.

Centar iz Kotora, Nemanja Vico je kazao:

Ispunili smo dogovor što se tiče odbrane i to nas je držalo u igri jer napad nije funkcionisao. Protiv Amerikanaca je bio sjajan ali sada… Moramo  da budemo mirniji, agresivniji, povezaniji. Malo su nas remetili odbranom sa lakšim igračima. Na kraju bar pobjeda vrijedi”.

Srbija je imala šut 29-6. Uz Dušana Mandića, najbolji golgeter Strahinja Rašović je šutirao 7-0. Ništa bolji na drugoj strani nije bio Pavilard (10-0).

Svi smo bili katastrofalni. Pobjeda je jedno a greške nešto drugo. Moramo da ih analiziramo jer sa ovakvim napadom možemo i sa Kazahstanom da imamo problema. Australijanci su nametnuli svoj sistem od samog starta, isplivavali sa svih strana, ali naš najveći protivnik nisu bili Australijanci već naš napad. Golman im je bio odličan, ali su naše greške bile neoprostive”, zaključio je Viktor Rašović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.