„Delfini“ krunisani u Podgorici: Martinović MVP

0

Omladinci Srbije su prvaci Evrope u vaterpolu. „Delfini“ su u finalu šampionata u Podgorici savladali Španiju 9:8. Mada su samo trojica igrača 2003, a ostali 2004. i mlađi puleni saveznog trenera Uroša Stevanovića su pokazali kvalitet, borbenost, srčanost, imali su atmosferu koja ih je dovela do uspjeha. Uz sjajnu podršku sa tribina otvorenog bazena SC „Morača“ stigli su do vrha. Zasluženo.

Finale sa odličim Špancima je bio pravi rat živaca, sjajna igra odbrana u kojima je dominirao Virijević sa 11 sjajnih intervencija. Igrač manje se popravljao kako se utakmica odvijala, Španci u poslednjoj četvrtini pet puta nisu iskoristili igrača više, Srbija je dvije svoje prilike od četiri iskoristila.

Španija je vodila samo 1:0 a potom su Kojić bombom iz daljine i Kovačević sa dva igrača više, kada je rival bio bez golmana, preokrenuli rezultat. Gavrilović je realizovao igrača više za 3:1 i tada je počela trka Španaca za izjednačenjem. Uspjela je „furija“ tri puta da izjednači, poslednji put na 8:8, pet minuta i 47 sekundi do kraja. Neujednačen je bio sudijski kriterijum, što je dovelo na oko tri minuta do kraja meča do žustre reakcije i isključenja selektora Stevanovića. Ipak, i bez selektora, Srbi su uspjeli da postignu gol, tačnije Vasilije Martinović. Čekao se Vaso cijelu utakmicu, ali mu ruka nije zadrhtala, pogodio je kada je bilo najpotrebije za 9:8. Španci su poslednju priliku da izbore peterce imali na trideset sekundi do kraja, ali nisu uspjeli. „Delfini“ su trošili vrijeme do kraja i proslavili titulu sa svojim navijačima.

Da sve bude ljepše kapiten Vasilije Martinović je proglašen za najboljeg igrača šampionata. Najbolji strijelac šampionata je Nikolaos Gilas iz Grčke, koja je u borbi za bronzu poražena od Mađarske 7:10. Za najboljeg golmana proglašen je Alehandro Alegre iz Španije.

SRBIJA – ŠPANIJA 9:8 (2:1, 3:3, 2:3, 2:1)

Otvoreni bazen SC Morača. Sudije: Matijašević (Crna Gora) i Kurtidis (Grčka). Igrač više: Srbija 10 (4), Španija 16 (6). Dva igrača više: Srbija 1 (1).

SRBIJA: Pajković, Maraš 1, Dimitrijević, Baucalo 1, Kojić 2, Gavrilović 1, Jauković, Urošević 1, Martinović 1, Brešćanski, Stanić, Kovačević 2, Virijević.

ŠPANIJA: Lopez, Saez,Kedo 1, Ferer 3, Duart, Sesen 1, Garsia 1, Skot, Rodrigez 1, Figes, Vilar, Fernadez 1, Azuz.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.