Delegacija Vlade ide u Srebrenici, evo ko će je činiti

0

Delegacija Vlade Crne Gore koju čine ministarke evropskih poslova, prosvjete, nauke i inovacija i rada i socijalnog staranja – Maida Gorčević, Anđela Jakšić-Stojanović i Naida Nišić, prisustvovaće obilježavanju godišnjice zločina u Srebrenici.

I državni sekretar u Ministarstvu evropskih poslova Bojan Božović i otpravnica poslova u Ambasadi Crne Gore u Bosni i Hercegovini Satka Hajdarpašić dio su delegacije Vlade koja će prisustvovati komemoraciji 29. godišnjice Srebrenice

Ovu odluku donijela je Vlada na današnjoj telefonskoj sjednici.

Kako se, između ostalog, navodi u Platofmi koju je usvojila Vlada, delegacija Vlade će prisustvovati obilježavanju godišnjice genocida u Potočarima, čime će Crna Gora, kao i do sada, odati počast žrtvama i njihovim porodicima i prenijeti poruku mira i saosjećanja sa svim nevinim stradalima.

– Delegacija će ukazati na stav Crne Gore kojim se osuđuje genocid u Srebrenici i drugi ratni zločini počinjeni na teritoriji bivše Jugoslavije. Prisustvo na komemoraciji 29. godišnjice obilježavanja genocida predstavlja kontinuitet iskazivanja poštovanja žrtvama i posvećenosti Crne Gore da da svoj puni doprinos očuvanju mira i pomirenja na Zapadnom Balkanu kako se slični zločini ne bi ponovili – navodi se u Platformi.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.