Delegacija Skupštine na 31. godišnjem zasijedanju Parlamentarne skupštine OEBS

0

Delegacija Skupštine Crne Gore u Parlamentarnoj skupštini OEBS-a, koju čine privremeni šef delegacije Amer Smailović i zamjena člana Jevto Eraković, učestvuje na 31. godišnjem zasijedanju, koje se organizuje u Parlamentu Rumunije.

Na marginama Godišnjeg zasijedanja PS OEBS-a, crnogorska delegacija sastala se sa predsjednicom Parlamentarne skupštine Piom Kaumom, koja se kandiduje za reizbor.

Predsjednica Kauma je među prioritetima svog budućeg mandata istakla poseban značaj Zapadnog Balkana kao regije kojoj je potrebna posebna pozornost OEBS-a.

Poslanik Amer Smailović informisao je sagovornicu o značajnom napretku Crne Gore na evropskom putu, čime se Crna Gora izdvojila kao predvodnik u integracijama.

Diskutujući o bezbjednosnim izazovima u regionu, poslanik Jevto Eraković naglasio je važnost prisustva organizacije i pravilnog razumijevanja specifičnih izazova sa kojima se suočava Zapadni Balkan, posebno Crna Gora.

Sastanak je takođe bio prilika da delegacija potvrdi snažno partnerstvo sa Parlamentarnom skupštinom OEBS-a, uz akcenat na ključnu ulogu ove saradnje u očuvanju stabilnosti i bezbjednosti u regionu.

Na poziv Delegacije SAD-a, poslanici Smailović i Eraković učestvovali su na prvom Molitvenom doručku Parlamentarne skupštine OEBS-a, na kome je posebno istaknuto prisustvo delegacije Skupštine Crne Gore. Na sastanku je dogovoreno da ova vrsta susreta postane stalni format okupljanja parlamentaraca OEBS-a na godišnjim zasijedanjima.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.