Dejan Peruničić nudio ostavku: Bitka za ANB!

0

Šef ANB-a Dejan Peruničić, ponudio je ostavku na tu funkciju, nakon eskalacije sukoba na ulicama Podgorice, saznaje naš portal. Njegova ostavka je odbijena, procijenjeno je da bi time služba pretrpjela više štete, nego koristi. Jedan od razloga, da mu se odbije ostavka su predsjednički izbori, a Đukanović, ne želi da prepusti kompletnu službu, u jeku kampanje.
Podsjetimo, Borba je juče objavila da je smijenjen šef ANB-a za Podgoricu, Milan Kovačević, inače kum Aca Đukanović. Lider DPS-a je bio iznenađen ovakvim raspletom, ali je uspio da Peruničića odvrati od nauma da podnese ostavku.
Peruničić je, kaže naš izvor, još u subotu uveče, nudio da se povuče sa mjesta prvog čovjeka ANB-a. Međutim, odbijen je njegov zahtjev, makar do završetka predsjedničkih izbora. Prema našim saznanjima, služba više ne funkcioniše kao jedinstven sistem, jer u njoj postoji više struja.
Naš sagovornik kaže da nas u bezbjednosnom sektoru tek očekuje rovovska bitka klanova, za kontrolu službi. Takođe, saznajemo, da se u igri ponovo uključuju neki korumpirani kadrovi, a sve u susret, ne toliko predsjedničkim, koliko lokalnim izborima koji slijede krajem maja.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.