Defni Self najstariji model na svijetu!

0

Postoje ljudi čija je životna energija zaista vrijedna divljenja. Među njima je i najstariji profesionalni model na svijetu.

Defni Self 1. jula puni 93 godine i, kako kaže, ne namjerava da ode u penziju. Postala je model posle Drugog svjetskog rata, a danas savjetuje mlade kako da se obuku shodno prilici.

Modnim pistama je počela da šeta posle Drugog svjetskog rata, kada je pobijedila na lokalnom takmičenju za djevojku s naslovne strane. Ubrzo se pridružila agenciji Gabi Jang u Londonu, gdje je završila školovanje za manekenku.

Rodila se u Londonu 1928. godine, a tokom karijere je bila umjetnički i komercijalni model, pojavljujući se jednako uspješno u reklamnim kampanjama za garderobu i za džin.

Bila je u braku sa pozorišnim i televizijskim producentom Džimom Smitom. Kada se povukla iz modeling industrije preselila se u Hertfordšir, gdje i danas živi, da bi se posvetila vaspitavanju i podizanju njihovo troje dece.

Kada je njen suprug preminuo posle duge bolesti, neočekivano je, u sedamdesetim godinama, ponovo otkrivena od strane modne i kozmetičke industrije.

Od tada neprekidno radi. Svoju izvanrednu životnu priču otkrila je u svojim memoarima “The Way We Wore”.

Njene savjete o modi svi rado slušaju, pa i djevojke od 20 godina. Dafni na Instagramu prati više od 62.000 ljudi. Koja je tajna njene vitalnosti?

Pa možda u tome što i u desetoj deceniji ima želju da proba nove stvari u životu. Tako je nedavno ispunila svoju davnašnju želju da sjedne za bubnjeve.

Tokom pandemije nije bilo snimanja, a modna ikona se nije dosađivala. Davala je savjete mlađim damama kako da imaju adekvatnu odjevnu kombinaciju za svaku priliku. Dafne ističe da je na njen stil značajno uticala njena majka.

”Moja majka je uvek bila veoma elegantna. Sama mi je šila mnogo odjeće i pobrinula se da uvek izgledam najbolje. U to doba uvijek je postojala haljina za svaku priliku, bilo da se ide u crkvu, na zabavu, na jahanje, u kupovinu ili samo da se vrijeme provodi kod kuće. Mislim da se stvari nisu mnogo promijenile ni danas. Naježim se kad vidim djevojke, lijepe i mlade, kako u zarozanim trenerkama izlaze iz kuće. To je nedopustivo. Svaka žena treba da bude uredna i sređena kao da to čini poslednji put”, smatra Dafni.

Izvor: 24sedam.rs

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.