DEA snimila Dijanu Hrkalović: Nakon snimka na kojem je u društvu “kavčana”, hitno je smijenjena!

2

Bivša državna sekretarka u MUP morala je da bude sklonjena s funkcije pošto je američka Agencija za borbu protiv droge našoj policiji prezentovala video-materijale na kojima je sa visokim članovima kriminalnog klana

Dijana Hrkalović morala je da bude sklonjena s funkcije državne sekretarke Ministarstva unutrašnjih poslova posle zvanične posjete tada visokog zvaničnika MUP Srbije američkoj Agenciji za borbu protiv droge (DEA), u maju 2019.

Kako izvor Kurira otkriva, na sastanku koji je održan u SAD predstavniku Srbije prezentovani su snimci na kojima je navodno tadašnja državna sekretarka sa visokopozicioniran pripadnicima podzemlja, bliskim kavačkom klanu.

Saradnja dovedena u pitanje

– Agenti DEA, koji prate kanale trgovine velikim količinama droge, predstavniku MUP Srbije prikazali su video-snimak na kom je Dijana Hrkalović u društvu „kavčana“. Na snimku se navodno vidi i kokain – otkrio je izvor Kurira.

Prema njegovim riječima, na sastanku koji nije protekao onako kako je planirano, jer je tema trebalo da bude dalja zajednička saradnja, predstavniku srpske policije doslovce je rečeno da pod takvim okolnostima nikakve saradnje između dvije policije više neće biti.

Dijana Hrkalović je, podsjetimo, istog mjeseca, u maju 2019, sklonjena iz MUP, koji je u saopštenju koje je dostavljeno medijima 29. maja objavio da „državna sekretarka Dijana Hrkalović od sjutra više neće obavljati funkciju zbog drugih obaveza koje će preuzeti u narednom periodu“.

Godinu i po dana kasnije, u jednom intervjuu, ona je izjavila da je s funkcije otišla „zbog borbe s opakom i komplikovanom bolešću“.

Veliki skandal

– Istina je zapravo da veze s kriminalnim klanom i ljudima iz podzemlja više nije mogla da sakrije, jer sve ono što je mogla da spriječi da izađe kao dokaz protiv nje iz MUP imala je i američka DEA. Suočeni s mogućnošću da izbije veliki skandal zbog prekida saradnje s američkom službom, tadašnje rukovodstvo policije imalo je samo jednu opciju, da raskine saradnju s Hrkalovićkom – dodaje sagovornik.

On podsjeća da se, i dok je bila na visokoj funkciji, govorilo o njenom bliskom odnosu s ubijenim vođom navijača Aleksandrom Stankovićem, zvanim Sale Mutavi, čija je desna ruka bio nedavno uhapšeni Veljko Belivuk, poznatiji kao Velja Nevolja.

– Velja Nevolja blisko je sarađivao i s Darkom Elezom, koji je krajem prethodne godine uhapšen u Beogradu po potjernici iz Bosne, ali i sa crnogorskim kavačkim klanom, koji je od 2014. u krvavom ratu sa suprotstavljenim „škaljarcima“ – kaže sagovornik i podsjeća da su u poslednjoj akciji policije, prilikom hapšenja Belivukove grupe, lisice stavljene i policajcima koji su, kako se sumnja, pomagali grupi.

Izvor: Kurir

2 Comments
 1. Miloš komentariše

  Zašto nije u zatvoru? Običan građanin bi odmah završio iza rešetaka za mnogo manje.

  38
 2. Bosko komentariše

  Vucic sve zna.
  Pitajte njega. I Danila.

  18
  1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.