DCG: Predsjedniče, budite malo oprezniji kad pominjete bezbjedonosni sektor

0

Povodom današnje izjave predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića povodom uvođenja dva pisma na automobilima policije oglasila se i Demokratska Crna Gora čije saopštenje prenosimo integralno.

“Žalimo što predsjednik Crne Gore, Jakov Milatović do sada nije vidio da je bezbjednosni sektor od formiranja 44. Vlade Crne Gore zaplijenio gotovo tonu opojne droge, 200.000 paketa cigareta čija vrijednost iznosi preko 180 miliona eura, uhapsio preko 50 članova kriminalnih organizacija, rasvijetlio 600 krivičnih djela po nepoznatom učiniocu, gotovo sva krivična djela ubistva i teškog ubistva i registrovao 2500 krivičnih djela za koja će odgovarati 2400 fizičkih i 30 pravnih lica, te utvrdio bezbjednosne smjetnje za 44 policijska službenika, lišio slobode 18 policajaca osumnjičenih za krivično djelo korupcija i optužio 30 stranih državljana za davanje mita”, saopštili su iz Demokratske Crne Gore.

Kako su naveli žao im je što predsjednik nije primijetio da su zahvaljujući odličnoj saradnji bezbjednosnog sektora, tužilaštva i medjunarodnih partnera postignuti izvanredni rezultati na polju borbe protiv organizivanog kriminala i korupcije, izmedju ostalog i procesuiranjem mnogih do skoro nedodirljivih.

“Žao nam je što predsjednik Crne Gore nije vidio da je ministar unutrašnjih poslova Crne Gore nakon deceniju čekanja donio Pravilnik za kontrolu imovine i životnog stila policijskih službenika sa namjerom da očisti bezbjednosni sektor od korumpiranih policajaca. Žao nam je što nije primijetio da je MUP odradio ogroman posao vodeci pregovaračko poglavlje 24 i izuzetno doprinio dobijanju pozitivnog IBARA. Žao nam je što predsjednik države nije primijetio da više nema tradicionalnih pobjednika na tenderima, da Uprava policije nakon dužeg niza godina ima potpuno nova vozila, na kojima će odlukom ministra Šaranovića saglasno Ustavu ravnopravno stajati dva pisma, a što je bio povod za današnji neumjesni komentar predsjednika Milatovića”, naveli su iz DCG i zaključili:

“Poštovani predsjedniče, sljedeći put kada pominjete bezbjednosni sektor malo opreznije, makar zbog velikog broja hrabrih i časnih ljudi koji ulažu nadljuske napore da bi se u najizazovnijem sektoru u Crnoj Gori borili i izborili sa brojnim pošastima i teškima nasledjem”.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.