Darko Mladić: General je u ozbiljnom zdravstvenom stanju, trudimo se da naši stručnjaci budu uključeni u njegovo liječenje

0

Zdravstveno stanje haškog osuđenika, generala Ratka Mladića je nepromjenjeno teško i ozbiljno, a s obzirom na to da je vezan za krevet u vrlo visokom je riziku od ozbiljnih komplikacija, koje bi, kako je naveo, mogle da dovedu do najgoreg ishoda, izjavio je danas generalov sin Darko Mladić.

„Stanje generala je nepromjenjeno. Nije ni gore ni bolje. Vezan je za krevet, nepokretan i u jako ozbiljnom zdravstvenom stanju sa svim rizicima koji mogu da dovedu najgoreg ishoda“, rekao je Darko Mladić za Srnu.

Najavio je da će se sutra čuti sa ocem i da je Vidovdan značajan dan i za generala i za njegovu porodicu u smislu značaja za Vojsku Republike Srpske i Republiku Srpsku.

On je naveo da je njegovog oca prije dvije nedjelje posjetio nefrolog iz Srbije, da je porodica dobila taj izvještaj ljekara, kao i da je u planu da ga novi doktor posjeti u julu.

„Konstantno se trudimo da naši stručnjaci budu uključeni u to šta se dešava sa njegovim zdravljem“, rekao je Darko Mladić.

Podsjetimo, početkom maja je odbijen zahtjev da se general Ratko Mladić prebaci na dalje liječenje u Srbiju. Kako je tada izjavio Darko Mladić, ljekari smatraju da se njegovo stanje popravlja i da mogu da mu pruže adekvatnu zdravstvenu zaštitu kako bi se vratio u zatvorsku ćeliju.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.