„Dara iz Jasenovca“ ipak u trci za Oskara

4

Američka akademija filmskih umetnosti i nauka objavila je spisak filmova koji se razmatraju za kandidaturu u kategoriji Najbolji film, i na tom spisku nalazi se i “Dara iz Jasenovca”.

Lista koja broji 366 filmova najduža je lista potencijalnih kandidata u istoriji Oskara u poslednjih 50 godina.

Lista je bazirana na novim pravilima koje je uslovila pandemija virusa korona, koja je i dodelu pomerila s februara na april.

Tako sada za Oskara mogu da se nadmeću filmovi koji su objavljeni do 28. februara i koji su barem sedam dana proveli u bioskopu u barem jednom od ovih područja – okrug Los Anđelesa, Grad Njujork, Zalivska oblast San Franciska, Čikago, Majami i Atlanta.

Film “Dara iz Jasenovca”, kako je ranije objavljeno, ispala je za najbolji film na stranom jeziku.

Izvor:Sputnjik

4 Comments
 1. Marko komentariše

  Bravo za ekranizaciju surove istine stradanja Srba ,neko se usudio posle 75g . Taj nastavlja , nikad zaboraviti stradale Srbe,Jevreje i Rome po ustaskoj ndh. Bravo predsjednice Srbije e to je patriotizam, neizbrisiv trag i prvi dio svjedočanstva koje ce generacije u svijetu gledati. Jos je preblago prikazano. Ima Boga , ima pravde, slava nasem heroju Blagoju Jovovicu i Simi Dubajicu i 6 Lickoj za osvetu Srpske nejaci na Blajburgu. Samo sto su tamo civili pustani a koljaci kaznjavani. A od Boga ce stic i po malo na vise načina stize kazna za genocid oluja. Smrt fasizmu!

  17
 2. Q komentariše

  Nemojte ljudi biti ludi,zapad to nece dozvoliti.

  1
  1
  1. Q komentariše

   Ovdje nije riječ o zapadu. Pozdrav za filmsko ostvarenje i sirenje istine.

 3. Ivi komentariše

  Dosta je i da je u užem krugu. Da dobije Oskara od onih koji su juče ubijali Srpski narod, malo je vjerovatno. Ono što je sigurno, Republika Srpska ide naprijed.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.