Dao izjavu u tužilaštvu: Mitropolit saopštio da je sve radio u skladu sa službom koju obavlja!

0

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije danas je u cetinjskom tužilaštvu tvrdio da nije prekršio nijednu mjeru služeći opijelo na sahrani istoričara Vlada Jovićevića 23. aprila na Rijeci Crnojevića.

To je Vijestima kazao portparol Osnovnog državnog tužilaštva Cetinje, tužilac Duško Milanović.

Saslušanje mitropolita Amfilohija bilo je zakazno za sjutra, ali je izjavu dao danas, na ličnu molbu.

“Od mitropolita Amfilohija prikupljena su potrebna obavještenja na okolnosti njegovog prisustva sahrani u Riječkom gradu 23. aprila. On je rekao da smatra da nije izvršio nijedno krivično djelo, niti prekršio privremene mjere za sprečavanje unošenja u zemlju i širenja koronavirusa, niti naredbe Ministarstva zdravlja, već da je tu bio u skladu sa službom koju obavlja. Njegova izjava, do sada prikupljena obavještenja ali i ona koja će se prikupiti u toku izviđaja ocijeniću da li ima elemenata krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti”, kazao je tužilac Milanović.

On je pojasnio da je jedan dio prikupljanja obavještenja prenio na policiju, koja je do sada saslušala sveštenike.

“Saslušao sam samo mitropolita, a eventualno ću i Vladimira Božovića, u zavisnosti od podataka koje prikupim u toku postupka”, kazao je on naglašavajući da je postupak još u toku izviđaja.

Osim mitropolita Amfilohija sahrani Jovićevića prisustvovali su jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić i ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.