Danilović: U Tuzima poražen DPS i njihova politika navodnog građanskog koncepta

0

Na lokalnim izborima u Tuzima poražen je DPS, ali i njegova politika “navodnog građanskog koncepta”, saopštio je poslanik Ujedinjene Crne Gore, Goran Danilović.

“Dijeljenje resora u Vladi po principu svakom obor knezu, agama i begovima, dati da se pitaju u svojim atarima i regionima pokazao se kao politički samoubilački čin. Brutalna decentralizacija Crne Gore sprovedena je tako po partijskim ključevima, umjesto da se sprovede po evropskim standardima, pravilima i pravu. DPS na kraju bespomoćno gleda kako njeni tradicionalni partneri uzimaju sami ono što im je ona dugo nudila i obećavala”, saopštio je Danilović.

Tako je, kako dodaje on, vladajući koncept utvrđivanja građanske Crne Gore sa manjinskim, nacionalističkim strankama doživio krah a “drugačije se nije moglo ni očekivati”.

“Sada se sablažnjavati nad usklicima i koreografiji pobjednika u Tuzima je licemjerno. Da su pobjednici htjeli koreografiju, pjesme i pripjeve DPS-a bili bi sa njima u istoj koloni”.

“Nije mi jasno šta tu DPS-u nije jasno? Orlovi ne znaju za granice ali političari i državnici bi morali. Nadam se samo da skandiranje UČK neće biti izjednačeno sa skandiranjem Srbiji ili Albaniji. Meni i nama iz UCG je mnogo smetalo kada je odjekivalo U ČE KE ali DPS-u ne bi smjelo. Zašto da se ne skandira kada su komadanti UČK poštovani i počasni građani DPS Crne Gore?”, zaključio je Danilović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.