Danilović saslušan u policiji: Šetaću u nedelju, a građani kako hoće

0

Poslanik Ujedinjene Crne Gore, Goran Danilović dao je izjavu u Centru bezbjednosti (CB) Podogrica nakon što mu je danas uručen poziv zbog najave organizovanja javnog okupljanja, saopšteno je iz Ujedinjene Crne Gore. Daniloviću je ranije danas uručen poziv za saslušanje.

Danilović je kazao da protestuje što je dobio poziv kao organizator javnog okupljanja, jer nažalost nije organizator, a volio bi da su redovne prilike da to može biti.

“U video zapisu sam obavijestio javnost da ću sjutra veče šetati ulicama grada u kojem sam rođen u dozvoljeno vrijeme, da ću šetnju početi u 20 sati sa trotoara pored Hrama Hristovog Vaskrsenja i nakon 60 minuta otprilike završiti u blizini istog mjesta. Jasno sam kazao da koristim svoje pravo da šetam u vrijeme kada je to dopušteno svakom građaninu, da ću poštovati pravila i svojom tišinom izraziti protest zbog neustavnih ograničenja ljudskih prava i sloboda građanima pojedincima od strane Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT) i Vlade Crne Gore. Nikoga nisam pozvao da mi se pridruži, ali s obzirom da je u tom trenutku šetnja gradom dozvoljena, da od onih koji eventualno budu šetali u istom pravcu kao i ja, držati propisanu distancu”, kazao je Danilović u izjavi.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.