Danilović prihvatio poziv DF-a

0

Ujedinjena Crna Gora (UCG) prihvata poziv Demokratskog fronta (DF) na pregovore o zajedničkom djelovanju, jer, kako su saopštili, u toj partiji smatraju da je dogovor opozicije neophodan i ključni model borbe protiv režima.
DF je pozvao ostatak opozicije da počnu pregovore o zajedničkom djelovanju, navodeći da će se vratiti u parlament u punom kapacitetu ukoliko ne bude dogovora.
Lider UCG Goran Danilović je u odgovoru DF-u dostavljenom medijima naveo da je ta partija, još od svoje osnivačke Skupštine, javno proklamovala stav da je jedinstvo opozicije i zajedničko djelovanje model kojim se najefikasnije mogu suprostaviti režimu Demokratske partije socijalista (DPS) .
Samim tim su se, kako je naveo, obavezali da će razgovarati sa svima koji razgovor budu htjeli i inicirali.
„Jučerašnji vaš poziv prihvatamo, jer, kao što smo već saopštili, dogovor opozicije je po našem mišljenju neophodan i ključni model borbe protiv režima“, kazao je Danilović.
On je ocijenio da bi takvom sastanku trebalo da prisustvuju predsjednici stranaka, koji imaju legitimitet da predstavljaju svoje partije u punom kapacitetu.
„UCG je spremna da svoje stranačke aktivnosti usmjeri u pravcu zajedničkog opozicionog djelovanja, ali, napominjemo, ukoliko dogovor izostane usled bilo kojeg razloga, zadržavamo pravo da se posvetimo svojem programu rada u cilju smjene DPS-a i unapređenja demokratske atmosfere u Crnoj Gori“, poručio je Danilović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.