Danilović poručio Kneževiću: Prijateljstva iz interesa su skupa

Danilović poručio Kneževiću: Prijateljstva iz interesa su skupa

Poslanik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović poručio je predsjedniku Atlas grupe Dušku Kneževiću da “ne bi smio da očekuje da će ga javnost zaštititi jer je ta ista javnost “ubijena” donacijama i prijateljstvima”.

Knežević je optužio predsjednika Crne Gore i šefa Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića i “klanove bliske prvoj familiji” da pokušavaju da preuzmu njegovu imovinu i poslove.

Navodi i da su građani imali “veću štetu od tog prijateljstva nego će je imati Knežević, na kraju”.

“Nažalost, naši ljudi ne vole i ne cijene mnogo ni pravednike, makar ne za života, a pokajnike nikada. Stotine hiljada ili milioni eura dati DPS-u u minulim decenijama nepovratno su otišli u pobjede te partije i poraze mnogo čega i mnogo koga drugog. Vlasnik Atlas Grupe ne bi smio da očekuje da će ga javnost zaštititi jer je ta ista javnost “ubijena” donacijama i prijateljstvima. Dvije decenije opozicija nemoćno govori o nepravdi, o nepotizmu, o nepostojanju pravne države, govori i biva podrvgnuta izrugivanju DPS-a i njenih prijatelja. “Ubijena” javnost govori da je opozicija nesposobna, a u lice su nam se smijali donatori i prijatelji”.

Danilović navodi i da Knežević “mora znati da su pojedincima pa i cijelim zajednicama već odavno “oteti poslovi”, da mnogima nikada nije vraćena imovina”.

“Da smo zapali u dužničko, kreditno, ropstvo, da su nam otimali istoriju, jezik, pismo, da su nam oteli pristojno obrazovanje, zdravstvenu zaštitu, budućnost, i da nema namjere da se stane. Protiv nas su bili svi, donatori ponajviše, “pošteno i nepošteno” zarađen novac presudno. Po onoj narodnoj; ko s đavolom tikve sadi, a ovdje nije riječ o tikvama, ne smije računati da će spasiti ni usijano ni dušu”.

Poslanik Ujedinjene Crne Gore navodi i da “u ovoj “pravnoj stvari” nema i neće biti prava”.

“Ali ima nauka jednom i za svagda, nauka za one koji imaju imovine i novca u Crnoj Gori, a vjeruju da će ga sačuvati samo zato što su prijatelji sa predsjednikom DPS-a. Dakle, neće. Prijateljstva iz interesa su skupa, a iskupljenja gotovo nemoguća. Ipak, bolje progovoriti ikad nego nikad i tome se treba radovati. Plašim se jedino da su prijatelji i donacije odavno bagatelisali svaku naknadnu pamet ili pokajanje”, zaključio je Danilović.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *