Danilović: Moguć je dogovor sa vladajućom koalicijom o poštenoj izbornoj trci

0

Poslanik Ujedinjene Crne Gore i jedan od osnivača saveza “Da svako ima”, Goran Danilović, kazao je u intervjuu za Pobjedu da je ubijeđen da je moguć dogovor sa vladajućom koalicijom o poštenoj izbornoj trci.

Na pitanje kako gleda na najavu zamjenika predsjednika DPS-a Duška Markovića da ta partija priprema novu političku ponudu koja će značiti veći stepen društvenog konsenzusa, on odgovara da ih je premijer naučio da treba sačekati kada on najavi inicijativu ili saopšti prijedlog.

“Koliko juče je u Skupštini saopštio da treba da se vratimo našem modelu iz 2016? Čak je i pozvao da o tome razgovaramo! Istog dana iz kabineta Vlade su nas obavijestili da Marković nije rekao šta je rekao, a dan potom Đukanović je kazao da je premijer mislio na dijalog? Samo premijer nije kazao šta je mislio. Dakle, sačekajmo da dobro čujemo o čemu se radi jer, zaista je nezahvalno tumačiti. Možda se Marković vrati na „stav od juče“ što bi bilo i hrabro i odgovorno, a možda i ponudi neku nemuštu priču iz arsenala DPS-a. Nemušto neće proći”, kategoričan je Danilović, čija stranka i savez se snažno zalažu za formiranje tehničke vlade.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.