Danilović: Da Crna Gora nije bila srpska, Brđani i Bokelji ne bi ginuli da budu njen dio

1

Uzbuna u dijelu Crne Gore koji dobrovoljno pati od amnezije, saopštio je danas poslanik Ujedinjene Crne Gore (UCG) Goran Danilović.

“Generalni sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković izjavio je da je Crna Gora bila klasična srpska država do usvajanja Ustavne povelje i već se predlaže da bude proglašen personom non grata kod nas! Zašto i ne bi kada je 30% Srba u CG i skoro 50% govornika srpskog jezika odavno “prognano”? Uzalud sva svedočanstva, istorijske činjenice, srpstvo Petrovića, Đilasovo disidenstvo, uzalud freška istorija, uzalud “jučerašnji” dokumenti po kojima je Slobodan Milošević postavio dekretom novo, prosrpsko “demokratsko rukovodstvo” Crne Gore, uzalud što se od srbovanja današnjih antisrba nije moglo živjeti ni u komšiluku, uzalud jutjub snimci na kojima se vidi kako Milo Đukanović kidiše na ustašku Neretvu, uzalud zajedničko obitavanje na Gazimestanu, uzalud ushićenost i ponos od juče da smo srpska Sparta, uzalud”, istakao je Danilović.

On je dodao da bi trebalo, “dakle, kazniti Selakovića koji se drznuo da kaže ono što je mogao i morao slušati do juče na svom Zlatiboru”.

“Nije mjesto istini u svijetu laži u kojem živimo. A, evo da ne polemišete sa Nikolom Selakovićem, i ja vam kažem da jeste bila i da ne bi opstala da nije bila takva. Kamo sreće da je današnja Crna Gora crnogorska jer bih se kao nacionalni Srbin u njoj snašao i bio ponosan onoliko koliko su i Crnogorci bili ponosni u srpskoj Crnoj Gori. Da nije bila srpska nikada Brđani ne bi ginuli da budu njen dio. Ne bi ni Bokelji i ni jedan primorac! Nikada Zatarje ne bi bilo crnogorsko”, poručio je Danilović.

Po njegovim riječima, nikoga ko je ikada imao “soli u glavi” odavno ne boli ili mu ne smeta što Crna Gora nije više srpska.

“Da je crnogorska bila bi naša i mi njeni. Istorijska je nesreća i posledica najamničke političke pameti što je Crna Gora danas tuđa, što je privatna država, što je postala podmorski kabal za Italiju, što je privatni posjed stotinu porodica kojima je crnogorstvo i srpstvo samo profitni dizbalans i istorijska suvišnost”, rekao je Danilović.

Poslanik UCG je poručio da Crna Gora danas pripada vjetrenjačama, bankama, fondovima, prljavam novcu, organizovanim kriminalnim grupama.

“Da nije tako ne bi bespomoćno gledali kako se vlasnici Crne Gore otimaju oko tovara kokaina, a ne oko tovara istoriskog nasleđa. Laž je, pa makar bila i ustavna, da je Crna Gora drzava svih njenih građana. Nije i svi vi to dobro znate. Tek nije građanska jer je zarobila malograđanska pohlepa i prosječnost. Nije građanska jer nije slobodna, nije slobodna jer smo prvi put u istoriji zarobljeni iznutra, nije naša jer katastar kaže da je njina, nije naša jer je stavljena pod hipoteku za njihovo dobro. Ne treba nam, dakle, front da se odbranimo od izjave Nikole Selakovića, nego pokret da odbranimo Crnu Goru. Čija je god bila bila je naša, a čija je god danas samo je njegova. Njemu novac, karavani i kvadratni kilometri Crne Gore, a nama “ljubav” i radost praznih praznika”, zaključio je Danilović.

1 Comment
  1. Boka komentariše

    Ginuli su nems što ali, ipak, ne prećjeruj mijesu prvi ns top listi.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.