Danilović: Bez Vlade izbornog jedinstva ne možemo ići dalje

0

Zahtjev za formiranjem Vlade građanskog jedinstva je ključan u Sporazumu potpisanom na trgu pred građanima, smatra predsjednik Ujedinjene Crne Gore, Goran Danilović.

“Brojni su drugi zahtjevi i apsolutno opravdani ali ovaj je uslov bez kojega se ne može dalje. Nema više čekanja i on mora biti zvanično upućen od strane nas potpisnika predstavnicima koalicije na vlasti, njihovoj Vladi i međunarodnim predstavnicima. Čekajući da se nešto desi samo od sebe nećemo postići ništa”, navodi se u saopštenju Danilovića.

On ocjenjuje da je nedoknadivo “vrijeme koje nam curi”.

“Za pretpostaviti je da ćemo biti odbijeni ali potom ćemo znati šta nam je činiti. Potpuno mlaka i nezainteresovana međunarodna javnost mora razumjeti riješenost parlamentarne opozicije da prekine ovu agoniju, riješenost da kroz tehničku vladu kreira izbornu dinamiku, pošten predizborni ambijent i na kraju poštene izbore. Pregovori moraju početi odmah jer se u DPS-u raduju odugovlačenju. Treba nam da najmanje 365 dana budemo unutra, u izvršnoj vlasti, kako bismo se nadali dobrom ishodu. Pustimo li da se ovo stanje dokotrlja do jeseni izgubićemo i naredne izbore šta god radili u međuvremenu”, piše Danilović.

Dodaje da im se “kalkulisanje hiljadu puta obilo o glavu”.

“Pokrenimo stvari sa mrtve tačke da bi nam ljudi vjerovali i podržali nas na ulici. Kalkulisanje nam se hiljadu puta obilo o glavu. Tražimo pregovore odmah i jasno saopštimo da je alternativa organizovan bojkot svih izbora – ne bude li toga ostaće samo ružno sjećanje na pokrenuti građanski bunt i razočarenje i u opoziciju i u organizatore protesta”, zaključuje Danilović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.