Danilo Ivanović, nova košarkaška zvijezda u rađanju: Skauti iz Italije, Španije i SAD-a prate talentovanog plejmejkera!

0

Odličnim igrama supertalentovani košarkaš iz Podgorice Danilo Ivanović (15) skrenuo je pažnju na sebe, ali su čelnici Budućnosti bili najbrži i uspjeli da obezbijede njegov potpis. Ivanović je mjesecima unazad bio pod lupom velikog broja menadžera i klubova iz Evrope, koji su u mladom plejmejkeru prepoznali ekstra kvalitet. Za njegove usluge je bilo zainteresovano i nekoliko koledža iz SAD-a.

Dječak rođen 2003. godine briljirao je na poziciji plejmejkera tokom čitave sezone u matičnim klubu KK “Morača”, pod dirigentskom palicom prekaljenog košarkaškog vuka Dragana Ivanovića.

Odlične igre u klubu, ali i u reprezentaciji na nezvaničnom prvenstvu Evrope u Sloveniji, izbacile su mlađanog Ivanovića u košarkašku orbitu. To je bio signal da Ivanović bude i dio talentovane ekipe koje je boravila u Španiji i igrala mečeve i protiv čuvenog Reala.
Dončić i Ivanović u Madridu

Sve to nije promaklo čuvenom Kosti Jankovu, skautu Golden Stejta za Evropu, koji je Ivanovića testirao u svom kampu, u Tivtu, a zatim i u Beogradu. Ivanović je na tim testovima zadivio Jankova koji je odlučio da dalje prati karijeru super talentovanog dječaka. Da se u Podgorici rađa još jedna košarkaška zvijezda, ubrzo se pročulo među svim vodećim skautima u regionu. Nekoliko klubova iz Italije i Španije, kao i vodeći beogradski klubovi, upisali su Ivanovića u svoj notes, a neki su slali i svoje emisare u Podgoricu.
Pojedini klubovi iz Italije i Španije su mu odmah ponudili da potpiše za njih, ali je njegova porodica odlučila da se još koju godinu kali u Budućnosti, koja je odmah reagovala i dovela ga u svoje redove.

Čelni ljudi Budućnosti su prepoznali ekstra talenat Ivanovića, pa će ove takmičarske sezone, osim za svoj uzrast, igrati i za juniore Studenstkog centra.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.