Danijelu Živkoviću se drma fotelja: Milatović zasijenio i DPS svojim spoljnopoljnopolitičkim manevrima

0

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović polako, ali sigurno, zavređuje pažnju domaće i inostrane javnosti. Njegove odmjerene ili, za neke ljude, neodmjerene izjave mu otvaraju, istovremeno i zatvaraju mnoga vrata.

Iako je tek zakoračio u političke vode i nedavno preuzeo funkciju predsjednika države, Milatović pokušava da se nametne, odnosno predstavi kao veliki državnik iz malene Crne Gore.

Odlučnost, koja mu je nedostajala dok je bio ministar u Krivokapićevoj vladi, kao i Spajićev saborac u Pokretu Evropa sad, tek nedavno je počela da isplivava na vidjelo.

Jakov je shvatio da sada, kao predsjednik države, može da se sastaje sa zvaničnicima i liderima država i okolnih pokrajina, i da tako širi svoje grandiozne planove i ideje, koje je vjerovatno ranije sramežljivo potiskivao u sebi.

Osoba koja bi trebalo da počne da se ugleda na Jakova je Danijel Živković, jer lider DPS-a u nekim momentima podsjeća na nekadašnjeg smušenog Jakova, koji je u međuvremenu zauzeo odlučniji stav.

Milatović se svojim trenutnim pristupom politici ističe i nameće kao novi lider opozicije. S obzirom na to da je DPS trenutno najjača opoziciona stranka, vjerujemo da bi mnogi glasači DPS-a objeručke prihvatili Jakova u svoje jato i kao svog novog lidera, te zbog toga Danijel Živković ipak treba da zasuče rukave ukoliko želi da se zadrži u politici.

Jakov je postao toliko jak državnik, a i dobar prijatelj evropskih diplomata, da je u svakom trenutku u pripravnosti da na mig ili poziv nekoga iz EU, odleti u Brisel.

Tako je Jakov Milatović 2. jula odletio za Brisel da se sastane sa predsjednikom Evropskog savjeta, Šarlom Mišelom, koji je iz nekog razloga otkazao planiranu dvodnevnu posjetu Crnoj Gori (zakazanu 2. i 3. jul).

Jakov, čovjek sa ciljem i zadatkom, naporno radi na iznalaženju načina kako da prikupi što više simpatija među komitama, EU zvaničnicima i susjedima (izuzimajući Srbe), a sve kako bi u narednom periodu preuzeo primat na političkoj sceni Crne Gore i regiona, te postao najposlušnija marioneta sa Zapadnog Balkana.
Mada, možda on to sve radi za dobrobit crnogorskih građana i da bi ubrzao prijem Crne Gore u EU, a sebe iskristalisao kao novog lidera, ili pak hibridnog stabilokratu.

Po povratku iz Brisela, Milatović je juče javno pozvao lidere parlamentarnih stranaka da se okupe kako bi im prenio poruke iz sjedišta EU. Našem predsjedniku nije teško da bude ni kurir EU zvaničnika, naravno, ukoliko je to u interesu svih građana.

I na kraju, Milatović očigledno zna šta radi, pa sada priča, tj. izjavljuje sve ono što EU zvaničnici i glasači tzv. procrngoroskih partija žele da čuju.
Takođe, ne zaboravimo da je do prije manje od pola godine govorio sve ono što Srbi žele da čuju.

Znači, Milatović ne samo da je prigrlio Đukanovićevu prvobitnu strategiju dolaska na vlast, već je i usavršio, pa sada koristi svaku šansu da nam pokaže koliko nisko neko može da padne, da bi se dopao Zapadnim partnerima.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.