Danijela Pavićević ekskluzivno za Borbu: Komisija ništa novo nije otkrila, “nove detalje” o ubistvu koriste za marketinške svrhe

0

Sestra ubijenog vlasnika i urednika DAN-a Danijela Pavićević saopštila je da se samo u marketinške svrhe koristi objavljivanje navodnih ekskluzivnih informacija o zamjeni DNK uzorku Vuka Vulevića. U razgovoru za portal Borba, Pavićević kaže da to nije nova informacija već je o tome bilo rasprave tokom sudskog postupka, ali da neko sada želi da to predstavi kao senzacionalnu informaciju.
Odredjene teme u emisiji “Reflektor” koja se emituje na TV Vjesti, su me zainteresovale da obratim pažnju na “nova saznanja i detalje” u vezi ubistva mojega brata Duska Jovanovića. Gospodin Nikola Marković je iznio kao novost detalj u vezi DNK nalaza Vuka Vulevića, koji je po inicijativi MUP-a Crne Gore upućen u Visbaden. Poznato nam je da je uzorak DNK Vulevića zamijenjen i o tome je bilo rasprave u sudskom postupku. Samim ti ovdje se ne radi o novom detalju u vezi istrage i to samo može da posluzi nekome u marketinške svrhe pa sada treba to saopštiti kao otkriće, kazala je Pavićević.


Nikola Marković i njegova Komisija nikada nijesu kontaktirali sa našom porodicom
Dodaje i da znaju i da su osjetili u toku istražnog postupka da su institucije koje su bile zadužene da slučaj istražuju i rasvijetle, zapravo opstruirale i neprofesionalno se odnosile kako bi istraga imala los ishod.
“O tome smo više puta javno govorili i upozoravali nadležne organe da se u ovom slučaju moraju pozvati na odgovornost Viši državni tužilac u to vrijeme Novak Ražnatović, pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Mićo Orlandić kao i svi koji su učestvovali u tom lancu vodjenja istrage koji su nakon tako uradjenog posla, svi do jednog, dobili napredovanja u službi. Napomenuću da komisija koja se bavila napadom na novinare i ubistvom Duška Jovanovića, a koju personifikuje Nikola Marković nije nikada ni jedan kontakt ostvarila sa porodicom iz njemu znanih razloga. Postojali su i drugi svjedoci koji su se porodici javljali da pomognu svojim saznanjima posrednim ili neposrednim i nijesu se libili da isto saopšte i državnom tužilaštvu, rekla je Pavićević.
U njihovim kazivanjima, dodaje ona, saopštavani su vrlo značajni detalji i oni su u fazi odredjenih radnji.
“Uostalom vidjećemo da li je i ovo Tužilaštvo sposobno da odgovori svom zadatku, navodi Pavićević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.