Dan pošto je odbio pomoć Srbije: Simović najavio da Crna Gora ulazi u kritičnu fazu!

3

Predsjednik Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti Milutin Simović je predstavio ambasadorima mjere i aktvnosti koje je Crna Gora do sada preduzela i rekao da Crna Gora ulazi u kritičnu fazu, jer se od naredne sedmice očekuje vrhunac epidemije.

Izjava o ulasku u „kritičnu fazu“ dolazi samo dan, nakon što je Simović kazao da Crnoj Gori ne treba pet besplatnih respiratora.

Crnogorski Nacionalni plan za pripremljenost i odgovor na pandemiju koronavirusa predstavljen je danas ambasadorima akreditovanim u Crnoj Gori kao cjelovit je dokument koji obuhvata procijenjene sveobuhvatne tromjesečne potrebe Crne Gore u iznosu od 59 miliona eura u deset ključnih kategorija: od hitnih odgovora do brojnih urgentnih rješavanja socijalno-ekonomskih izazova, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

„U ovoj borbi nam je potrebna i pomoć i razumijevanje u kratkom roku. Naše djelovanje danas, spasiće živote u narednim nedjeljama. Vremena za odlaganje nemamo, a to jasno pokazuju primjeri nama prijateljskih evropskih zemalja koje doživljavaju jedne od najdramatičnijih trenutaka u svojoj istoriji. Potrebno je u najhitnijem roku pronaći adekvatne odgovore. I tu nam je potrebna vaša pomoć. Pomoć je potrebna i drugim državama regiona i ovo je najbolja prilika da učesnici ove konferencije iz tih država prenesu svojim državama iskustva ovakvog pristupa vjerujući da bismo uskoro mogli kreirati zajedničke regionalne inicijative“, istakao je Simović, prenijele su „Vijesti“.

3 Comments
 1. dajo komentariše

  Oce li se pojaviti neko ko zna? Neko ko je od struke! Da li zaista nema nikoga u CG koji moze nesto reci oko ovoga sranja. Da li neko moze reci ono sto narod najvise zanima. Dje nabaviti masku,i koju,rukavice? Gdje nabaviti dezifenkciona sredstva.Samo laprdate i llazete.Ministre,cobane,kazi narodu ovo.Sve ostalo znamo bolje od tebe.

  15
  1
 2. Dr anonimus komentariše

  Kriticna faza za crnu goru bit ce na 7000 zarazenih

  5
  1
 3. Kreten komentariše

  Dokle ce nam buzdovani, kreteni biti na celu institucije kome covek ne bi poverio psa da mu ga vodi u setnji, Zasto doktora Lazovica nijeste postavili na celu,on je jedna velicina, jedan posten jedan,strucan covek, nego ste postavili gazdu Franaca marketa, ma sramota dokle sve idete vise, Postavili ste coveka, koji izgleda kao da je utekao iz sume, nimalo ne lici na intelektualaca vidite livi ista ,

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.