DAN objavio laž: Izmislili da su funkcioneri Opštine Budva uhapšeni zbog kršenja samoizolacije, spremne krivične prijave! (FOTO)

2

Dnevna novina Dan objavila je danas lažnu vijest da je policija lišila slobode, odnosno, privela nekoliko opštinskih funkcionera Budve zbog kršenja samoizolacija. Ta informacija nije tačna, jer policija niti je koga hapsila niti je bilo ko privođen.

Ovo je još jedna obmana javnosti kroz lažnu vijest ovog nekada opozicionog medija, koji je očigledno izgubio kompas i kome više nije cilj objavljivanja istine, već spinovanje javnosti za račun određenih centra moći.

Zdravstveno-sanitarna inspektorka je sinoć donijela rješenje o izolaciji trojici budvanskih funkcionera – šefu kabineta predsjednika Opštine Nikoli Jovanoviću, sekretaru za investicije Mladenu Mikijelju i načelniku Službe zaštite i spašavanja Draganu Božoviću.

Njih je juče oko 18 časova, policija i sanitarna inspektorka, zatekla ispred kuće gradskog menadžera Mila Božovića koji se već 20 dana nalazi u izolaciji.

Kako nam je potvrđeno u policiji, oni niti su lišeni slobode niti su privođeni.

A to jasno piše i u tekstu koji su objavile Vijesti, gdje nema govora o hapšenje niti privođenju.

Sva trojica službenika Opštine imaju dozvole za kretanje, tako da ni po tom osnovu nijesu mogli biti čak ni saslušani, a kamoli privođeni. Takođe, nijesu bili u kontaktu sa Božovićem, koji je u izolaciji, a koji je testiran na koronavirus i potvrđeno je da on nije zaražen. Kako nam je potvrđeno u policiji, njih trojica su donijeli službenu dokumentaciju gradskom menadžeru, a bili su u dvorištu porodične kuće Božovića, a on se nalazio na terasi.

Sve ovo je bilo lako provjeriti, ako se željelo doći do istine. Međutim, Dan je objavio lažnu vijest, čak su to najavili na naslovnoj strani.

Interesantno je da su uz lažnu vijest objavili fotografije pomenutih službenika, ali nijesu, naprimjer, objavili fotografije tajkuna DPS-a, od kojih se neki reklamiraju u toj novini, a koji su dobili stotine hiljada evra novca građana Crne Gore i tako u ovom teškim momentima zaradili na narodnoj muci.

Kako saznajemo, objavljivanje ove lažne vijesti biće predmet krivične prijave protiv uredništva ovog medija, jer očigledno da Kodeks novinara ne važi za Dan koji nastavlja sa objavljivanjem lažnih informacija.

2 Comments
  1. Goran komentariše

    Sva trojica nosili postu, malo morgen. Kolko znam Opština BD ima kurire i nije u karantinu već radi. Dakle, prekršili su propise i doveli u opasnost druge osobe jer niko ne zna kako se ova bolest prenosi. Sada malko da odmore, što je tu loše.

    7
    3
  2. Ivan Sekulovic -Budva komentariše

    Neka urednik dana kaze ko je ubio Duska Jovanovica.Neka kaze kakva je zaduzenja dao novinarima prije par dana na sasfanku.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.