DAN dotakao dno: Po nalogu američke Ambasade odbili da objave reportažu o Besmrtnom puku u Crnoj Gori!

0

Dnevna novina DAN, nekad opozicioni medij, odbila je da objavi reportažu o šetnji Besmrtnog puka u Tivtu na Dan pobjede.

Akcija „Besmrtni puk“ tradicionalno se održava u Rusiji i u drugim zemljama na Dan pobjede. To je šetnja u kojoj ljudi nose fotografije svojih rođaka koji su učestvovali u Drugom svjetskom ratu.

“U Crnoj Gori instrukcije iz američke ambasade o ignorisanju manifestacije Besmrtni puk već dejstvuju u medijima pod kontrolom režima Mila Đukanovića, ali nažalost i u Dnevnom listu DAN. Dežurni urednik ovog lista odbio je da objavi reportažu dopisnika iz Tivta o ovogodišnjoj šetnji Besmrtnog puka na Dan pobjede 9. maja”, saopšteno je iz te organizacije.

Sergej Nariškin, bivši šef Administracije predsjednika RF, predsjednik prethodnog saziva Državne Dume RF i aktuelni direktor Spoljne obaveštajne službe RF nedavno je saopštio:

“U visokim kabinetima jedne države, koja se nalazi sa druge strane Atlantika, postavljen je zadatak zvaničnim međunarodnim centrima da stvore sistem instrumenata koji bi postavili barijere za promovisanje Besmrtnog puka.”

Očigledno da je i DAN, sada je više nego jasno, pod direktnim uticajem Ambasade SAD u Podgorici, koja uređuje politiku te nekad opozicione novine. Zato i ne čudi svakodnevno blamiranje te nekad ozbiljne novine, koja je sada samo uslužni centar Ambasade SAD-a.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.