Damjanović: Režim štiti ubice poput Saše Sinđelića

1

Povodom zahtjeva za azil Saše Sinđelića, svjedoka saradnika u montiranom procesu za „državni udar“ i odbijanju sudskih vlasti Crne Gore da ga izruči Hrvatskoj zbog ubistva u toj zemlji, Aleksandar Damjanović, nezavisni poslanik, smatra da se sve to moglo očekivati, jer aktuelni režim više ne smije dozvoliti njegove medijski izlete.

– Saša Sinđelić može uživati zaštitu u Crnoj Gori zato što je osuđeni ubica. Nakon izleta u učešću u jednoj emisiji na TV „Hepi“, gdje je opovrgao sve ono što je rekao u procesu, koji sam ja prvi nazvao „takozvani državni udar“, očigledno da su sada odlučili da ga drže u Crnoj Gori dok se ta farsa ne okonča. To je i odgovor i na odluku da se on ne isporuči na zahtjev Hrvatske, iako su ranije naši građani istjeravani iz pritvora na zahtjev te zemlje. U Crnoj Gori se izručuju svi oni koje neko traži, ali u slučaju Saše Sinđelića to nije slučaj, kazao je Damjanović za IN4S.

Hrvatska potražuje Sinđelića zbog izdržavanja zatvorske kazne od 21 godinu zbog ubistva Mirka Fotisa, po presudi Županijskog suda u Vukovaru.

1 Comment
  1. Vasilije komentariše

    Gospodin Damjanovic daleko prednjači kao pravi narodni poslanik. Sjetiti se treba koliko je otkrio i STRUČNO razobličio afera .Steta sto nemamo u Crnoj Gori mnogo vise Damjanovica!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.